Hren je namirnica omiljena ljubiteljima ljute hrane, a ima i mnoge dobrobiti za zdravlje.
Jedan je od glavnih sastojaka u sirupu koji se preporučuje za smanjivanje obujma struka i rješavanje problema s viškom vode u organizmu. Napitak ima i pozitivan učinak na vid, sluh i pamćenje.
Sam hren je bogat vitaminom C, kalijem, vitaminom B1 i B6, grožđem, vitaminom B2, magnezijem i fosforom. Ubrzava i metabolizam, smanjuje umor i stimulira razvoj dobrih bakterija u crijevima zbog čega je dobar za probavu.
Usto pročišćava sinuse i zdrava je antibakterijska namirnica koja ne sadrži zasićene masti ili kolesterol.
Sastojci:
125 grama svježeg hrena
4 limuna
3 žlice meda
2 čajne žlice cimeta
2 cm korijena đumbira
Priprema:
U blenderu izmiksajte hren i đumbir. Dodajte im iscijeđeni sok limuna i promiješajte u blenderu još tri minuta. Potom dodajte med i cimet i nastavite miješati dok se sve dobro ne sjedini. Sirup stavite u staklenku.
Jedite jednu žlicu sirupa dva puta na dan prije obroka ili prije vježbanja. Konzumirajte ga tri tjedna pa napravite pauzu nekoliko dana.