Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Promo

Probajte najbolja talijanska vina uparena s gastronomskim delicijama

Pruža vam se rijetka prilika u restoranu ReUnion hotela Canopy by Hilton u Zagrebu

Izvor: promo

U četvrtak, 24. listopada u 19 sati i 30 minuta, u restoranu ReUnion hotela Canopy by Hilton u Zagrebu imate rijetku priliku za kušanje veličanstvenih Jermann vina koja mnogi enolozi smatraju najboljim talijanskim vinima, a brojne nagrade to i dokazuju. Pairing Jermann vina vodit će Felix Jermann, a za ukusnu hranu zadužen je Marinko Topalović, chef ReUnion restorana. Za dobro raspoloženje, osim vrhunskih vina I izvrsne hrane, bit će zadužen DJ.

Restoran ReUnion hotela Canopy by Hilton u Zagrebu Izvor: promo

Priča o obitelji i vinariji

Jermann Silvio Jermann, kultni vinar iz talijanske regije Friuli smještene na samoj granici Slovenije i Italije, značajno je utjecao na promjenu stila vina koja dolaze iz tog kraja. Stil ponajboljeg talijanskog podrumara i „vinskog umjetnika“ karakteriziraju prodorne, fine i elegantne sortne arome. Proizvodi male količine vrhunskih, često unaprijed rasprodanih vina posebnog karaktera. Danas imanja Jermann uključuju 150 hektara vrhunskih vinograda, tvrtka posluje s cijelim svijetom, ali nikad ne gubi iz vida osnovnu dimenziju koja vino čini odličnim.

Restoran ReUnion hotela Canopy by Hilton u Zagrebu Izvor: promo

Ali iza glamura vina poput Vintage Tunina, Dreams i Crveni anđeo, koje su svjetski poznate, stoji prisan odnos sa zemljom i duboka predanost proizvodnji jedinstvenih, nagrađivanih vina. Krajem 19. stoljeća Anton Jermann napustio je austrijsku vinogradarsku regiju Burgenland I nastanio se u pokrajini Friuli Venezia Giulia u Italiji gdje je započeo s uzgojem vinove loze. Tamo je nastala legenda o Jermannu i njegovom vrhunskom vinu.

Restoran ReUnion hotela Canopy by Hilton u Zagrebu Izvor: promo

Obiteljska tradicija prenosila se generacijama, a Silvio Jermann je preuzeo kormilo 70-ih, kada su Jermann vina prepoznata širom svijeta. Silvio je vodio proizvodnu gotovo pola stoljeća, a Silvijevi sinovi Michele i Felix sljedeća su generacija obitelji koja održava tradiciju. Vinarija Jermann balansira tradiciju i inovacije, obitelj nadograđuje proizvodnju najnovijim tehnologijama, a istodobno poštuje jedinstveni terroir svojih lokacija.

Restoran ReUnion

nalazi se u Ulici kneza Branimira 29 u sklopu hotela Canopy by Hilton koji je otvoren krajem prošle godine. ReUnion je na zagrebačkoj gastro sceni prepoznatljiv po pažljivo odabranom i pripremljenom a la carte jelovniku, dobrim izborom lokalnih i inozemnih vina i izvrsnoj dnevnoj ponudi kreativnih jela.

Restoran ReUnion hotela Canopy by Hilton u Zagrebu Izvor: promo

Jermann wines pairing večera

24.10.2019., 19 i 30h

Meni

Sushi s rakovima u tempuri i nigiri s kovačem Pinot Grigio 2018

Škamp na salsi crne leće i avokada, marinirane tikvice, mlada blitva i matovilac Sauvignon 2018

Sotirane jakobove kapice na kremi od pastrnjaka i zelene jabuke Chardonnay 2018

Filet lososa, čips od kože lososa i tvrdog sira, stakleni rezanci, carpaccio od portobello gljiva Vintage Tunina 2017

Janjeći rack sa žara na kremi od boba i graška, hrskavi pečeni slanutak W…Dreams… 2017

Dekomponirani tart skute s carpacciom od grožđa Picolit 2012

Cijena po osobi: 580kuna

Najčitanije

NAJNOVIJE

Najčitanije

Najnovije

loader