Svjesni vrijednosti očuvanja tradicije u lokalnoj proizvodnji, u Konzumu žele dati poticaj i podršku domaćim pojedincima i obiteljima koji stvaraju srcem i na taj način zajednicu čine bogatijom. Tim povodom razvijaju dugoročno održiv projekt, „Najbolje iz Hrvatske” u okviru kojeg važno mjesto zauzima lokalna proizvodnja.

Konzum voli i bira domaće
promo 

Projekt je krenuo u prvom tjednu veljače 2020., a u nadolazećim mjesecima biraju se novi najbolji mali lokalni proizvođači čiji će proizvodi, preko polica Konzuma, pronaći put do srca hrvatskih kupaca. Kao dio projekta “Najbolje iz Hrvatske, Konzum je u veljači pripremio Gooštiranje u čak tri regije, u gradovima Osijek, Zagreb i Split. Sastavni dio Gooštiranja u Osijeku je bila kulinarska radionica u kojoj je glavna zvijezda bila chefica Anamarija Uglik iz tima Bistro Apetit by Marin Rendić. Pripremala je moderna jela u kojima je koristila namirnice autohtone za slavonski kraj poput smuđa, kulenove seke ili čvaraka. Okus jela sve one koji su ih degustirali vratio je u djetinjstvo a njihov izgled odveo je u budućnost.

Konzum voli i bira domaće
promo 

Projekt Gooštiranje u Radničkoj već je postao tradicionalni program kojeg nekoliko puta godišnje Konzum priprema za kupce svoga flagship storea, Super Konzuma Radnička. Super Konzum Radnička predstavio je domaće proizvođače koji se mogu pronaći u Konzumovim prodavaonicama, a na štandovima su promovirali i nudili degustacije svojih proizvoda. Nepce posjetitelja kulinarskom radionicom razveselio je chef Marin Rendić iz tima Bistro Apetit by Marin Rendić, te food blogeri Darko Kontin i Iva Savić.

Food bloger Darko Kontin
promo 

'Glavna misao vodilja pri kreiranju menija bila je zdrava, domaća hrana koja se lako priprema. Predstavio sam par brzih jela koja su gotova za maksimalno deset minuta. Recepti se lako prate. Ako sam ih ja uspio napraviti, može svatko!', rekao je bloger Danko Kontin na čijem su se meniju našli sirni krekeri, sirovi cheesecake, corn dog zalogaji u smjesi od palente i sipana pita od grisa i jabuke.

'Tema moje radionice bila je zdrava večera za cijelu obitelj koja se može pripremiti za 20 minuta. Htjela sam pokazati da se u kratkom vremenu može pripremiti zdravi obrok. Odlučila sam se za jela koja će odgovarati svim članovima obitelji, a unutar kojih su zastupljene razne kategorije namirnica kako bi obrok bio cjelovit i hranjiv', rekla je blogerica Iva o finim pripremljenim zalogajima.

Food blogerica Iva Savić
promo Food blogerica Iva Savić

Splitsko Gooštiranje održano  21. i 22. veljače privuklo je brojne Splićane i posjetitelje Najlipšega grada na svitu. Posjetitelji su tako mogli razgledati i kušati bogatu ponudu domaćih izlagača na posebno uređenim štandovima. Posebna atrakcija oba dana bile su kuharske radionice chefa Marina Rendića iz njegova zagrebačkog restorana Bistro Apetit.

Modna dizajnerica Anamarija Asanović
promo Modna dizajnerica Anamarija Asanović

 Chef je za Splićane priredio svoju verziju legendarne pašticade, zatim brudet od tune i višku pogaču s inćunima i blitvom. Posjetitelji među kojima je bila i poznata splitska modna dizajnerica Anamarija Asanović, bili su oduševljeni delicijama na Gooštiranju. Također na veliko odobravanje svih naišle su radionice koktel Majstora Jure Vojkovića koji je oba dana spravljao alkoholne i bezalkoholne koktele, te demonstrirao kreativno dekoriranje voća i povrća.

Koktel majstor Jure Vojković
promo Koktel majstor Jure Vojković

'U sklopu projekta „Najbolje iz Hrvatske“, kupci su na Gooštiranjima u Osijeku, Zagrebu i Splitu mogli sudjelovati na brojnim radionicama, degustacijama i guštati u hrani i piću, ali i saznati trikove kako naša tradicionalna jela u svojoj kuhinji mogu učiniti posebnijima', rekao je Ivan Širanović, voditelj Odjela komunikacija u Konzumu.