Godine su 1940 – te. Iz vuklana eruptivnih promjena koje su potresle čitavi svijet, pojavila se jedna nadahnjujuća priča iz Švicarske. Od jednog čovjeka krenula je priča koja traje dugih 90 godina i koju ste doživjeli i sami, makar i niste svjesni na koji način.

Želja Emila Rictericha je bila da svi na svijetu počnu brinuti o zelenilu i da stvaraju zelene kišne vrtove, oaze i parkove u kojima se može opustiti i napuniti energijom prirode. Slobodno vrijeme koristio je sakupljajući biljke i tu je bio začetak njegovog hobija koji će se uskoro pretvoriti u ozbiljan posao. Svaki dan bi znatiželjno istraživao i otkrivao nešto novo o biljkama. Različite kombinacije savršenih mirisa biljaka ispunjavali su prostoriju u kojoj ih je skupljao. Mirisi su poticali pozitivne misli u njegovoj glavi i ideja je ključala svakim danom sve više. Kada je konačno proključala Emil je pomislio: 'Zašto ne bih spojio sve mirise u jedan? Kakvu bi čar mogao imati jedan jedini miris ako onih desetak savršenih spojim u jedan?' I tako je krenuo. Počeo je strastveno eksperimentirati i stvarati vlastite biljne mješavine. Toliko je bio obuzet idejom da je znao da ne može stati samo na mirisima. Zašto miris ne bi pretvorio u okus? I tu se rodila ideja o malim bombončićima neponovljivog okusa i svježine koju su na svojim nepcima osjetili milijuni ljudi diljem svijeta.

90 godina tradicije biljnih bombona
promo 

Okrugli mali bombončići pričaju priču o mješavini 13 različitih biljaka dugu čak 90 godina, priču koja započinje prvim zrakama proljetnog sunca, mirisom pokošene trave i pogledom na obronke švicarskih planina. 

Emil je osmislio idealan recept za biljne bombone koji objedinjuju sve dobrobiti slijedećih 13 biljaka: trputca, bijelog sljeza, paprene metvice, majčine dušice, kadulje, vrkute, stolisnika, bedrenike, crnog sljeza, bazge, jaglaca, čestoslavice i marulje.

90 godina tradicije biljnih bombona
promo 

U čemu je tajna ovih ukusnih biljnih bombona koje vole stari i mladi diljem svijeta? U potpunoj predanosti i poštivanju najviših standarda kvalitete uzgoja i prerade biljaka koje se koriste u proizvodnji ovih bombona.

Biljke se uzgajaju na poljoprivrednim gospodarstvima u švicarskim planinama koristeći standardne metode organskog uzgoja.

90 godina tradicije biljnih bombona
promo 

Svaka od tih biljaka ima jedinstveni tretman. Vrijeme berbe započinje tek kad stručnjaci potvrde da je bilje postiglo najviše razine vrijednih sastojaka (od svibnja do listopada, ovisno o biljnoj vrsti).

Biljke koje su prošle ovaj strogi test potom se suše, čiste, režu i miješaju, kako bi stvorile jedinstvenu
mješavinu 13 biljaka.

90 godina tradicije biljnih bombona
promo 

U daljnjem procesu, vrijedni sastojci se izdvajaju i miješaju s ostalim sastojcima kao što je primjerice med. Uvijek bez umjetnih bojila i okusa. Takva mješavina potom se formira u bombone i hladi.

90 godina tradicije biljnih bombona
promo 

Osim što se na ovakav način proizvodnje potpomažu mala poljoprivredna gospodarstva krajnji kupci u više od 50 zemalja svijeta imaju garanciju kvalitete i izvrsnog okusa samih bombona.

90 godina tradicije biljnih bombona
promo 

Sve su to razlozi zašto već 90 godina Ricola bomboni oduševljavaju svojim okusom milijune ljudi diljem svijeta i osvježavaju njihova grla i glas. I nastavit će tako i dalje.