Iako je već poznato da Aspira sa svojim studentima redovito kuha u svom kulinarskom praktikumu na tjednim radionicama te da se praksa provodi od prve godine kao osnovni dio stjecanja znanja i vještina u kulinarstvu. Ove godine su se dosjetili da bi bilo jako poučno i kreativno da studenti predlože i pripreme jelo koje će biti uključeno u Božićnu kuharicu. Oduševljenje studenata nije nedostajalo što pokazuju i maštovita jela koja su predložili i sami pripremili uz mentorstvo poznatih Chefova.

Studenti Gastronomije Zagreb s chefom Damirom Tomljanovicem
Press Studenti Gastronomije Zagreb s chefom Damirom Tomljanovicem

Ideja o Aspirinoj blagdanskoj kuharici nastala je spontano. Osluškivali smo želje naših
studenata i odlučili se realizirati ih, našim studentima dali smo potpunu slobodu u kreaciji jela i već nakon nekoliko dana bili smo spremni za kuhanje u Aspirinu kulinarskom praktikumu.
Želja nam je bila podijeliti naše znanje, donijeti u svako kućanstvo tradicionalne recepture iz cijele Hrvatske te ih doraditi na razini profesionalnog kulinarstva i kroz kreativna jela naših studenata pomoći svima u kreiranju božićnog stola. Vjerujem da smo u tome uspjeli te se nadam da će svi uživati pripremajući i kušajući naša blagdanska jela u društvu najmilijih. Naglasio je dekan Visoke škole Aspira.

Patka s kupusom i repom
Press Patka s kupusom i repom

Studenti Gastronomije u Splitu i Zagrebu udruženim snagama kuhali su tradicionalna jela iz cijele Hrvatske, te u dobroj raspoloženju Aspiru ispunili kreativnom ali i blagdanskom atmosferom.

Zec s knedlicama na pari
Press Zec s knedlicama na pari