Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Al Dente, nova destinacija za uživanje u mirisnoj Hug & Punch kavi!

Autor promo

Uživanje u popuno drugačijoj ponudi od one na koju smo navikli, zaokružilo je uvrštavanje Hug&Punch specialty kave.

cover-collage1(96) Izvor: Željka Mikuličić/Instagram/saltypepper.photography

U samom srcu grada smješten je dobro poznati restoran Al Dente u kojem chefovi spajaju
talijansku i mediteransku kuhinju koristeći kvalitetne i svježe namirnice lokalnih proizvođača, tjesteninu iz vlastite proizvodnje, posebno osmišljeno brašno za pizze te mliječne proizvode iz male obiteljske mljekare u blizini talijanskog Napulja.

Briga o plodovima kave i sofisticiran način njihove obrade, od plantaže do šalice, svojim
specifičnim karakteristikama daleko je iznad komercijalne kvalitete. Kao kod skupocjenog
vina, cjelokupan doživljaj uživanja u našem omiljenom napitku zaokružen je lako dostupnim informacijama o svim, pa i onim najsitnijim, detaljima. Hrvatski brand Hug&Punch potpisuju Domagoj Trusić i Nikola Žiganto - entuzijasti u svijetu kave koji, osim što su dobavljači najfinijih origina kava, imaju pržionicu i najveći edukacijski centar pa je Al Dente postao nezaobilazna stanica za sve kavopije te pravo mjesto za uživanje u najdražem mirisnom i ukusnom napitku.

 Izvor: Željka Mikuličić/Instagram/saltypepper.photography

Njegujući talijansku tradiciju ispijanja kave održana je promocija na kojoj ste, osim mirisne i
okusom pune specialty kave, mogli kušati i novi blend - Crochet. Hug&Punch Crochet je
mješavina koja spaja klasični pristup i specialty kavu, gdje je u espressu naglašena
balansirana nota čokoladne praline, dok se u mlijeku topi ugodna kremasta aroma mliječne čokolade i badema.

Tajna leži u posebnoj mješavini specialty kava: Brasil Obata, India Plantation i Peru
Norandino, u kojoj svaka od njih ima poseban zadatak - izraziti jednu osobinu šalice napitka koji će svakome tko ju pije poželjeti dobro jutro na svoj način. Brazil Obata je tu da izrazi naše navike u espressu, Indija Plantation da zasladi šalicu toliko da se šećer učini
nepotrebnim, a Peru Norandino da svojom oštrom čokoladnom aromom, i dugim aftertastom, doživljaj espressa učini pjenastim te zaokruži aromu praline.
Italija je poznata kao zemlja u kojoj kultura ispijanja kave seže od davnina pa će vas u većini kafića, iza šanka, dočekati barista koji kavu zna i pripremiti i prezentirati. Na svu sreću ne morate otputovati u Italiju da biste uživali u kavici koja je dizajnirana s ciljem da izazove najsnažnije osjećaje – dovoljno je samo odšetati u Al Dente.

 Izvor: Željka Mikuličić/Instagram/saltypepper.photography

Finu i mirisnu kavicu među prvima su isprobale domaće influencerice @vule2209,
@ivanamiskovic95, @dora_jagodic, @lunavalas, @luucana, @tmustapic @lolallica
Ekipa iz restorana Al Dente je od samog otvorenja stekla veliki broj poklonika jer,
izbjegavajući komercijalizaciju, nudi potpuno drugačiji pristup pripremi i ponudi hrane koja
svakako odskače od ponude ostalih restorana.

Ono što će vas privući na prvu je prekrasan interijer s pomno odabranim namještajem koji
potpisuje dizajnerski studio Moya, raspoređen na dvije etaže, s nježnom rasvjetom koja vas poziva na uživanje u hrani. U donjem dijelu restorana nalazi se krušna peć Sud Froni u kojoj pizza majstor Enes Hrnjić priprema posebnu vrstu pizze koju u Zagrebu možete degustirati jedino u restoranu Al Dente, a karakterizira ju tijesto koje je kombinacija klasične Napoletane i Canotta s debljim, napuhanim rubovima. Na posebno osmišljeno tijesto se slažu sastojci vrhunske kvalitete, poput fior di latte mozzarelle (ručno izrađene mozzarelle iz male obiteljske mljekare koja se nalazi u blizini Napulja), zatim San Marzano rajčice, buratte i tartufa koji se na tjednoj bazi nabavljaju iz Italije.

 Izvor: Željka Mikuličić/Instagram/saltypepper.photography

Gornja etaža restorana je rezervirana za kulinarske majstorije chefova Roberta Horvata i
Berislava Lackovića, koji su zajedno s vlasnicima osmislili cijeli koncept povezivanja i
prožimanja talijanske te mediteranske kuhinje na način da svako jelo ima svoju posebnu
priču. Restoran nudi 15-tak vrsta pizza i tjestenina, dok kroz tjedan možete kušati i posebnu ponudu dana koja je povezana s dostupnošću svježih namirnica, posebice ribe i morskih plodova.

 Izvor: Željka Mikuličić/Instagram/saltypepper.photography

Bez obzira želite li uživati u pizzi, tjestenini ili biste samo odmorili uz šalicu mirisne kave, sigurni smo da će vas Al Dente osvojiti na prvi pogled.

Tagovi

Magazin

Royals