Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dubioza Kolektiv je na svom YouTube kanalu objavila novi video spot za pjesmu “Kafana”

Autor promo

Riječ je o prvom bosanskohercegovačkom horor video spotu.

teigan-collage - 2021-10-06T103655.726 Izvor: promo

 „Kafana“ je prvi singl s nadolazećeg albuma Dubioze kolektiv čiji se izlazak očekuje početkom sljedeće godine. Riječ je o prvom bosanskohercegovačkom horor video spotu. Radnja je smještena u tipičnu lokalnu kafanu u kojoj prekaljena cugerska ekipa spremno dočekuje početak zombi apokalipse. Kako su se snašli pogledajte u nastavku:

Dubioza Kolektiv - Kafana
Izvor: YouTube

„Pjesma “Kafana” je nastala za vrijeme najstrožeg lockdowna, kada zbog objektivnih okolnosti nismo bili u mogućnosti da sjedimo za šankovima u našim omiljenim ugostiteljskim objektima. Bol i frustraciju uzrokovanu ovim hendikepom smo pretočili u emotivnu power-folk baladu koja šalje jaku poruku o tome koliko nam je kafana, kao osnovna ćelija ljudskog društva, nedostajala tokom pandemije. Za ilustraciju ovog zastrašujućeg iskustva, jedino adekvatno rješenje je bio žanr horor filmova, a čak i ovako zastrašujuća ekranizacija nije ni do koljena stvarnom užasu koji smo osjećali.“ - izjavili su članovi Dubioza Kolektiva

Video spot je režirao Irfan Avdić, a za zastrašujuće uvjerljive maske zombija je bio zadužen Miroslav Lakobrija. U glavnim ulogama se osim članova Dubioza Kolektiva pojavljuju i Mario Drmać, Edis Bilić, Marko Šelić - Marčelo, Almir Kurt Kugla i Mona Muratović.

Novu pjesmu Dubioze kolektiv slušajte na svim digitalnim servisima:

https://bfan.link/kafana-1

Dubiozu kolektiv i dalje pratite na njihovom službenom Facebooku

Magazin

Royals