Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zauvijek u našim srcima, četrnaest dugih godina kako nas je napustio Toše Proeski!

Autor promo

Kao i svake godine biti će održana svečana misa

teigan-collage - 2021-10-08T153121.219 Izvor: promo

Glazbeni svijet pamti nažalost 16.10.2007. godine. Tog tužnog dana, prerano nas je napustio Toše Proeski.

U subotu 16.10.2021., obilježavamo četrnaest dugih godina, bez njegova posebnog lika i djela.

Toše Proeski u naslijeđe nam je ostavio neizbrisivi trag, bez obzira pričamo li o njegovim ljudskim ili glazbenim vrijednostima, a u danima pred nama, svatko ga se prisjeća na svoj način.

Njegove riječi, ‘Ne želim da mi skidate kapu, samo želim da se ponosite mnome.’, ostat će zauvijek urezane u srcima svih koji su imali privilegiju osobno ga poznavati ili ga pratiti putem njegovog bogatog humanitarnog i glazbenog djelovanja 

Toše Proeski - Igra bez granica
Izvor: YouTube

Ni tada, a ni danas, nema osobe koja za Tošu nije imala samo riječi hvale. Sigurno je kako će njegovi sugrađani u Kruševu, kao i brojni štovatelji i ove godine obići posljednje počivalište makedonskog slavuja.

Tradicionalno, obožavatelji su i uoči ove tužne obljetnice, pripremili brojna događanja u spomen na Tošu.

Jedni od onih koji godinama njeguju posebnu tradiciju su i maratonci koji će i ovoga puta trčati od Nove Gradiške do Tošinog rodnog Kruševa. Memorijalni maraton krenuti će u četvrak 14.10. u 17:00h, sa stadiona NK Sloga u Novoj Gradiški, dok će se uoči starta u 16:15h, upriličiti polaganje vijenaca ispred spomenika Toši Proeskom, koji se nalazi u sklopu tamošnje Elektrotehničke i ekonomske škole.

Kao i svake godine, u Zagrebu u crkvi na Rokovom perivoju i ove će nedjelje 17.10. u 11:00h, biti održana svečana misa.

Tošine riječi, ‘Ve Sakam Site’ (Sve Vas Volim), pokazuju koliko je veliko srce imao, te kako je svojim nesebičnim djelima, uvijek pomogao onima kojima je bilo najpotrebnije. Četrnaest godina kasnije, samo možemo zaključiti…

ZAUVIJEK TVOJI POTPISUJEMO!

Magazin

Royals