Pročelja, parkovi i ulice svakog su grada ispisane nekim posebnim pričama, ostatcima nekih prošlih vremena pored kojih svakodnevno prolazimo i, u kaosu svakodnevice, gotovo više niti ne primjećujemo. Zagrebačke ulice skrivaju mnogo takvih, pomalo zaboravljenih kutaka.

Napušteni kiosk, na raskrižju Klaićeve ulice i Trga Republike Hrvatske, jedno je takvo mjesto, spomenik nekim davnim danima kada je služio kao tramvajska postaja, a zatim kao mjesto gdje smo, u prolazu, kupovali dnevne novine. Premda na istoj adresi nepokolebljivo stoji već više od stoljeća, kiosk na uglu Klaićeve odavno nema stari sjaj. Tirkizna boja odavno je izblijedjela, a prozori su ugostili usputne grafite. Premda u suštini lijep i posve drugačiji od svih drugih zagrebačkih kioska, njegov sadašnji izgled svjedoči o nemilosrdnom protoku vremena i tome kako jedno kultno mjesto u gradu može postati gotovo pa nevidljivo. No, legendarni zagrebački kiosk dobit će uskoro novo ruho kakvo zaslužuje.

hm iris apfel suradnja
promo 

Povodom suradnje vremešne ikone stila Iris Apfel, koja je potkraj prošle godine proslavila svoj stoti rođendan, i modnog brenda H&M, na prozore kioska ponovno će se vratiti novine, a njegovu posebnost dodatno će naglasiti šarenilo i neonski znakovi koji će na njega skrenuti pažnju prolaznika. Ljepotu starog i zaboravljenog kioska istaknut će ilustracije Filipa Jerkovića koncipirane kao naslovnica i stranice magazina s osebujnom Iris Apfel u glavnoj ulozi, kao i djelić njezine sjajne kolekcije koju je kreirala za H&M.

Novo ruho ovog kultnog mjesta savršen je odraz svega onoga što je Apfel željela poručiti svojom kolekcijom, ali i svega onoga što modnom svijetu predstavlja njezina unikatna persona. Kroz mantru "više je više, manje je dosadno" i svojom osebujnom osobnošću, Iris ne mareći za pravila sivom svijetu daje šarenilo, unosi dašak života u svakodnevicu koja se ponekad čini dosadnom i skreće pozornost na to da trebamo uživati u sitnicama.

hm iris apfel suradnja
promo 

U šarenom kiosku pored kojeg ćemo proći, a koji dotad nismo primjećivali, u ekscentričnim naušnicama koje će nam uljepšati dan, zelenoj krznenoj jakni koju ćemo prebaciti preko outfita zato što nas raduje, i pritom se nećemo obazirati na pravila... Šareni kiosk oživjet će zagrebačke ulice, baš kao što će ulice zašareniti ekscentrična kolekcija puna upečatljivih detalja koju je za H&M kreirala Iris Apfel - ulicama će pokloniti dašak svog unikatnog stila, ali i mnogo nepobjedive životne energije koju svi priželjkujemo.

Kolekcija Iris Apfel x H&M slavi 100. rođendan jedinstvene kreatorice stila.

Kolekcija će biti dostupna na www.hm.com od 31. ožujka 2022.