Srećom, po odgovor za rajčicu nismo morali ići daleko. Nadomak Zagreba, u Svetoj Nedelji nalaze se staklenici rajčice Rajska te smo tamo otišli po odgovore na pitanja koja nas sve more. Jer ako itko zna sve tajne ukusne i zdrave, a pritom domaće rajčice van ljetne sezone, onda je to Rajska.
S obzirom da već dvadeset godina proizvode svoje prepoznatljive rajčice, Rajska je više nego pravi sugovornik za ovu temu. Njihovi paketići Rajska rajčice mogu se kupiti na policama naših dućana od ožujka pa sve do prosinca, a od prvog do posljednjeg dana njihove “produžene” sezone vrhunskog su okusa i provjerene kvalitete.

rajska-2(1).jpg
promo 

Pa u čemu je tajna?

Jedna od tajni ovih ukusnih rajčica jest sam način proizvodnje. Naime, Rajska svoje rajčice uzgaja u staklenicima u kojima ima mogućnosti utjecati na uvjete u kojima će se biljka najbolje osjećati. Razlog iz kojeg se Rajska odlučila za ovakvu vrstu uzgoja jest omogućavanje idealnih uvjeta za rast zdrave i ukusne rajčice bez obzira na vremenske prilike i vanjsku temperaturu. Upravo u staklenicima biljke su zaštićene od vanjskih štetnih utjecaja poput kiša, kiselih kiša i različitih nametnika te je Rajska u mogućnosti ispuniti svoju primarnu viziju, a to je proizvesti ukusnu rajčicu kroz sinergiju komposta, bumbara, biljaka i ljudi, a bez korištenja kemijskih preparata. Kada 10.000 rajskih bumbara opraši najkvalitetnije sadnice rajčice, njegom brižnih djelatnika Rajske nastaju plodovi kojima nitko od nas ne može odoljeti – zdrave rajčice vrhunskog okusa. Kada se sjetimo da je iste te staklenike moguće grijati i na taj način biljci omogućiti uvjete koje ima i tijekom ljeta, nije nimalo čudno da ove vrhunske proizvode možemo kupiti i van ljetne sezone.

541A1932.jpg
promo 

Metoda iz doba Babilona

Ova vrsta uzgoja dobro je poznata svim vrhunskim poljoprivrednim proizvođačima, što ne iznenađuje s obzirom da potječe još iz doba Babilona i kontinuirano se usavršava. Čak 600 godina pr. Kr. u babilonskim vrtovima pronalazimo primjere uzgoja povrća brižnim praćenjem uvjeta proizvodnje.

Prednosti:

• Mogućnost postizanja idealnih uvjeta za rast biljke kroz optimalan omjer hranjiva, vlažnosti i temperature.
•Očuvanje prirodne okoline, čovjeka i životinja zbog ne korištenja umjetnih gnojiva, herbicida i pesticida već se isključivo koristi biološka zaštita.
• Manje zagađenje tla.
• Berba i otprema na police dućana, u roku od 24 sata od berbe, kroz gotovo cijelu godinu.

541A9549.jpg
promo 

Na hrvatskom tržištu Rajska je prva počela s primjernom ove vrste proizvodnje i kroz dvadeset godina razvila neprocjenjiv know-how. U prilog tome idu brojna domaća i međunarodna priznanja i oznake kvalitete – počevši od stručnog Global G.A.P. certifikata, preko dobro poznate oznake „Hrvatska kvaliteta“ koju izdaje Hrvatska gospodarska komora do priznanja međunarodnog sajma u Berlinu za voće i povrće koji je Rajsku svrstao u 50 najpriznatijih proizvođača cherry i cocktail sorti rajčica na svijetu.

Stoga po pitanju zdrave i ukusne, a domaće rajčice doista možemo biti mirni i uživati u kupnji kroz studeni i prosinac te jedva čekati ožujak i nove Rajska paketiće.

541A2114(1).jpg
promo