Women's Executive Business Club (WEBC) održao je svoj drugi događaj pod nazivom 'Pomicanje osobnih granica na putu do uspjeha' 12. lipnja u Business Clubu 5. Na panelu su sudjelovale ugledne gošće: Lada Tedeschi Fiorio, članica uprave Atlantic grupe; Branka Pudrlja Durbaba, generalna direktorica za prodaju i zadovoljstvo korisnika te članica upravnog odbora A1 Srbija; Daniela Jović, operativna direktorica tvrtke Spacemanic; te pjesnikinja i satiričarka Ena Rajić, koja je zabavljala prisutne na kraju službenog dijela događaja.

Business club(6).jpg
Robert Gašpert 


Danijela Lončarić, osnivačica WEBC-a, inspirirala je prisutne govoreći o svom nedavnom iskustvu hodočašća na Caminu, ističući važnost samospoznaje i osobnog rasta. Lončarić je naglasila: "Nije život samo ovo što vidimo, nije život samo posao. Svi živimo za posao, pogotovo žene na visokim pozicijama, i jako dobro znate koliko je muke i rada potrebno da dođemo do ovih pozicija. Mislim da je važno jako dobro upoznati sebe i zato vas sve pozivam da radite na sebi. Upoznajete sebe bolje jer što ćete bolje upoznati sebe, to ćete biti bolje i same sebi, ali i svima onima koji su kraj vas".

Branka Pudrlja Durbaba, generalna direktorica za prodaju i zadovoljstvo korisnika A1 Srbija, podijelila je svoja razmišljanja o važnosti međusobne podrške među ženama: "Rekla bih da mi žene trebamo jedna drugu podržavati, a ne gledati što jednoj drugoj nedostaje. Svaka od nas treba prepoznati ono dobro u sebi, prvenstveno biti sretna sama sa sobom, kako poslovno, tako i privatno. Jer kada sam ja zadovoljna sa sobom, bit ću zadovoljna sa svim ljudima, neovisno kojeg su spola".

Business club (3).jpg
Robert Gašpert Branka Pudrlja Durbaba


Dotaknula se i razlika u percepciji žena i muškaraca u poslovnom svijetu: "Kada sam prije 17 godina došla u Srbiju, svi su mi rekli – aha, udala si se. Nemoguće je ljudima shvatiti da se preseliš samo zbog posla; moraš se zaljubiti ili se udati".

Business club (1).jpg
Robert Gašpert Lada Tedeschi Fiorio

Lada Tedeschi Fiorio govorila je o prilagodbi u muškom okruženju: "Moj način prilagodbe bio je jaka glava i jaka ruka, pokazivanje čvrstoće, bistra glava, argumentacija bez pokazivanja emocija. No, u jednom trenutku shvatila sam da ne mogu ostvariti svoj puni potencijal ako je atmosfera oko mene pretvrda i pregruba, bez poštovanja, suosjećanja, podrške i prihvaćanja različitih mišljenja. Počela sam govoriti da sam najveću razliku napravila kada sam uključila srce".

Business club (2).jpg
Robert Gašpert Daniela Jović

I za kraj, Daniela Jović, operativna direktorica tvrtke Spacemanic, govorila je o izazovima žena u svemirskoj industriji: "Koliko je svemirska industrija napredna, toliko smo mi još u pelenama. Žene u našoj industriji glume muškarce, a ja sam emotivac koji ne može protiv sebe. Borila sam se s imposter sindromom, mobbingom i seksizmom. Prije godinu dana nisam sudjelovala na ženskim eventima. No, astronom Korado Korlević me podsjetio da postoji neka mala djevojčica koja gleda u zvijezde, želi raditi u svemirskoj industriji i ne vidi nikoga poput mene. Zbog te djevojčice moram pokazati što žene mogu".

Women's Executive Business Club inicijativa je osmišljena kako bi povezivala, podržavala i osnaživala žene na izvršnim pozicijama u Hrvatskoj. Iza inicijative stoje Danijela Lončarić i Vandri Montabelo, a sljedeće druženje održava se u rujnu 2024.