Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Storybook
19.08.2019. / 11:44 13:44

Putovanja s kojih umjesto suvenira kući donesete novo ja

19.08.2019. / 11:44 13:44
19.08.2019. / 11:44 13:44

Vjerojatno ste primijetili hashtag #traveldeeper, no je li vam posve jasno o čemu je tu riječ? Naime, ovaj hashtag otkriva jedan novi trend kada su putovanja u pitanju

Tour operatori  i dizajneri različitih doživljaja sve više su usmjereni na dizajniranje iskustava i putovanja koja mijenjaju perspektivu, način razmišljanja i život kao takav. Među njima je svakako Black Tomato, koji je nedavno lansirao vrlo zanimljivu seriju putovanja, koja za cilj imaju klijentima ponuditi bolje razumijevanje sebe. U njihovoj bogatoj ponudi može se naći svega, od putovanja koja vraćaju u ravnotežu osobno i poslovno uz pomoć stručnjaka, pomažu u rastu i razvijanju osobnog biznisa te razvijaju kreativnost, do onih koji popravljaju obiteljske odnose ili pomažu u potrazi za samoodrživim življenjem.
U Black Tomatou vjeruju da pravilno kreirano i vođeno putovanje ima transformativnu moć, a  djelovanje se nastavlja i nakon povratka kući.
„Kada ono što poznajemo ostavimo iza sebe, spremni smo apsorbirati ono što ne znamo. Neki govore o kulturološkom šoku, dok mi govorimo o kompletnoj promjeni načina razmišljanja i učenja od stručnjaka, odnosno ljudi koji dobro poznaju svoju kulturu. Iznenadit ćete se što sve možete otkriti“, tako svoj koncept objašnjava Black Tomato.
Njihova posljednja putnička usluga se zove 'Bring it Back' i slavi putovanje kao alat kojim dolazimo do odgovora, inspiracije za razrješenje frustracije, uvida koji uzrokuju promjene i hrabrosti da slušamo, učimo i izazivamo svoj i tuđi status quo. Za razliku od suvenira, odgovori koje ponesete sa sobom kući s putovanja mogu biti integrirani u vaš život.
Za one koji žele unaprijediti svoj business tu je putovanje na Island na kojem se imate priliku družiti sa senior menagerom i razgovarati o tome kako je njihov bussines preživio ekonomsku krizu, dok će vas potomak islandskih vikinga voditi u obilazak glečera uz razgovor o ekonomskom oporavku nakon krize i strat up-ovima. Tu je i posjet inovativnom hi-tech Lava centru, koji je najbolje svjedočanstvo toga da je Island svoje nedaće uspješno transformirao u prilike.
Obitelji koje žele obnoviti i učvrstiti svoje odnose mogu se prijaviti za putovanje Mongolijom i tamo živjeti s tradicionalnim nomadima.

Izvor: Story Izvor: Story
Oni koji traže dodatnu kreativnost mogu se u Maroku družiti s dizajnerima i arhitektima te upijati inspiraciju ove egzotične destinacije, koja je jedinstveni spoj modernog i tradicionalnog.

Izvor: Story Izvor: Story Izvor: Story
Za ljubitelje samoodrživosti i zdrave prehrane tu je putovanje u Peru, koje uključuje posjete organskim farmama i druženje s poznatim lokalnim chefovima.

Izvor: Story Izvor: Story
Iako se Hrvatska ne nalazi u ovom segmentu njihove ponude, samo je pitanje vremena kada će otkriti transformativne potencijale našeg kraja.

V. S.

NAJČITANIJE

NAJNOVIJE

loader