Za razliku od svog starijeg brata Williama, Harry je oduvijek bio pomalo “divlje dijete” koje je željelo isprobati sve što život pruža, od marihuane do veselih djevojaka iz Las Vegasa. Toliko je šarmantan da smo mu gotovo oprostili čak i ono maskiranje u Hitlera, a definitivno nas je oduševio kad je prije par godina odjeven uskočio u bazen popularnog hvarskog kluba Veneranda. Kroz njegov su život prije Meghan prošle brojne ljepotice o kojima se pisalo, a dvije od njih osvanule su i kao gošće na njegovom vjenčanju.

“Dobila sam pozivnicu i drago mi je što sam pozvana, ali jedna stvar me ipak muči. Piše da moram nositi šešir, a ja stvarno mrzim šešire”, na svom je profilu tada na jednoj društvenoj mreži uoči vjenčanja napisala Harryjeva bivša djevojka, glumica Cressida Bonas, s kojom je bio u vezi od 2013. do 2014. Na kraju je izabrala minijaturni šešir ukrašen perjem, “dovoljno malen da ne smeta osobi koja u crkvi sjedi iza mene”, napisala je duhovita Cressida. Nije napisala ništa o tome kako se osjećala dok je gledala svog nesuđenog princa kako se drugoj zaklinje na vječnu ljubav, no zasigurno joj se srce barem nakratko stisnulo.

Sve HARRYJEVE BIVŠE, koje nije zanimao život u zlatnom kavezu
Story 

Baš kao još jednoj gošći, plavokosoj Chelsy Davy s kojom je Harry hodao, uz par prekida, od 2004. do 2010. Iako je na ulasku u crkvu djelovala veselo i prpošno, tijekom obreda netko je uspio snimiti njezino ozbiljno, pomalo tužno lice, nakon čega je krenula zezancija po društvenim mrežama kako je za vjenčanje odabrala crni outfit jer je zapravo u žaljenju. Ona je bila njegova prva velika ljubav. U svakom slučaju, Harryjevo vjenčanje inspiriralo je medije da iz prinčevog “ljubavnog ormara” izvuku baš sve kosture. Pardon, manekeneke.

Sve HARRYJEVE BIVŠE, koje nije zanimao život u zlatnom kavezu
Profimedia 

2004. godine 19-ogodišnji Harry u noćnom je klubu spazio 21-godišnju manekenku Cassie Sumner i pozvao ju da se pridruži društvu za njegovim stolom, za kojim su se “trusila” votka sa sokom od borovnice. Činjenica da se pola sata ranije u istom tom klubu - “China White”-  ljubakao sa starletom Lauren, nije ga spriječilo da se, čim je dotična kročila nogom kroz vrata, baci na prsatu Cassie. ”Na uho mi je šaptao kako sam ja najseksi žena u klubu i predlagao da odemo negdje gdje možemo biti sami. Iskreno, više je gledao u moje grudi nego u moje lice i bio prilično “pod gasom” jer je cijelo vrijeme mješao votku s koktelima “Sex on the Beach” i pivom. U četiri ujutro je oteturao iz kluba sa svojim prijateljima i to je bilo zadnji put da sam ga vidjela. Nije mi žao što nisam udana za princa, nekako se ne vidim nedjeljom na čaju s princom Charlesom i Camillom”, konstatirala je Cassie, danas sretno udana za portugalskog nogometaša Josea Fontea.

Te je godine Harry otputovao u Afriku, u Cape Town, gdje je upoznao studenticu Chelsy Davy, kćerku nekadašnje miss Rhodesije i imućnog farmera, odraslu u Zimbabweu. Harry se, kažu njegovi prijatelji, preko ušiju zaljubio u djevojku koja je bila različita od svih koje je upoznao prije nje. Chelsy je savršeno jahala bez sedla, jurcala gliserom po kenijskom jezeru Naivasha i mogla popiti više od bilo kojeg muškog kolege s fakulteta. Bila je pomalo divlja i apsolutno neustrašiva, što je impresioniralo mladog princa.

“Moje djetinjstvo nisu bile barbike i dječji parkovi nego safariji i susreti s divljim životinjama. Jednom mi je prilikom s drveta pala zmija na glavu, takve vas stvari valjda očvrsnu”, ispričala je Chelsy, dodavši kako se nije snašla kad je prvi put posjetila London. “Tamo su sve djevojke nosile šminku, a ja nisam imala pojma što je to, takve me stvari nisu zanimale”. Ona i Harry započeli su vezu na daljinu, koja je s prekidima potrajala sve do 2010. “Znam da mnogima veza s princom zvuči kao nešto genijalno, ali u stvarnosti to je bio horror. Bila sam klinka koja je željela normalni život, a ne vječno bježanje od paparazza”, priznala je Chelsy. Mladenačka ljubav pukla je pod pritiscima pa su se Harry i ona razišli ali ostali dobri prijatelji. Iako je završila pravo, Chelsy je odustala od te karijere i pokrenula svoj brend nakita, živi u Londonu, a polovicu vremena provodi u rodnoj Africi kod roditelja.

Nakon prekida s Chelsy Harry je 2010. utjehu potražio u zagrljaju norveške pjevačice Camille Romestrand koja se pohvalila da je nekoliko noći prespavala u Clarence Houseu, gdje joj je “Harry servirao doručak u krevetu”. No očito ne i ručak. Uslijedile su brojne afere s lijepim ženama među kojima se 2012. našla Mollie King, članica ženskog pop benda The Saturdays. No, druženje je bilo kratkog daha jer je Mollie bila suviše brbljava s medijima, pa je Harry prekinuo svaki kontakt.

Sve HARRYJEVE BIVŠE, koje nije zanimao život u zlatnom kavezu
Profimedia 

Te godine kratko je dejtao i s plavokosom glumicom i manekenkom Florence Brudenell, par se uglavnom potajno viđao u njezinom stanu u Notting Hillu no ni taj veza nije potrajala.

Sve HARRYJEVE BIVŠE, koje nije zanimao život u zlatnom kavezu
Profimedia 

No, u svibnju 2012. princ upoznaje svoju drugu veliku ljubav, mladu glumicu i manekenku Cressidu Bonas s kojom ga je spojila njegova sestrična, princeza Eugenie. Djevojka dolazi iz imućne britanske obitelji i jedna je od “it” djevojaka londonske noćne scene, s kojom je Harry bio u vezi dvije godine. Navodno su prekinuli jer nju nije zanimao život u zlatnom kavezu kraljevske obitelji. Harry se vratio tulumarenju i neobaveznim aferama poput one s pjevačicom Elie Goulding koja je pjevala na vjenčanju njegova brata, princa Williama. Par je viđen kako se ljubi na dekici Audi Polo Challengea (bilo je to 2014) ali ni to nježno prijateljstvo nije potrajalo.

Sve HARRYJEVE BIVŠE, koje nije zanimao život u zlatnom kavezu
Profimedia 

Sve HARRYJEVE BIVŠE, koje nije zanimao život u zlatnom kavezu
Story 

Do 2016. mladom princu bilo je dosta ispraznih afera te se povjerio svojoj dugogodišnjoj prijateljici Violet von Westenholz kako čezne za ozbiljnom vezom i pravom djevojkom. “Mislim da imam nekog za tebe”, odgovorila mu je Violet i u to ljeto 2016. dogovorila blind date s američkom glumicom Meghan Markle. Da nam je prije desetak godina netko rekao da će prinčevo srce nakon plejade plavuša na kraju priče osvojiti 37 - godišnja glumica afroameričkog podrijetla i promijeniti mu život iz temelja, vjerojatno mu nitko ne bi vjerovao. No 'bajke' se izgleda mijenjaju i sve je moguće. Zvuči bajkovito, zar ne?