Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

STREET ART: Novo ruho omiljenog zagrebačkog parka

Autor A.H.

Ovih je dana zagrebački park Opatovina pokazao svoje novo umjetničko lice. Duž istočnih zidova jedne od najljepših zelenih gradskih površina osvanuli su murali četvorice hrvatskih umjetnika – Marina Remića poznatijega kao Smelly Feet, Erola Sjajnog, Borisa Bare i Tihomira Krkleca, poznatijega kao Afrika.

 Izvor: Press

Na inicijativu umjetničkog projekta Art park, koji predvodi Boris Bare, te uz podršku Turističke zajednice grada Zagreba četvorica su umjetnika Zagrebu i zajednici, u ova epidemijom i potresom pogođena vremena, odlučila darovati nešto lijepo.

„Željeli smo unijeti barem malo boje i veselja u svakodnevicu našeg ranjenoga grada”, izjavio je ovim povodom Boris Bare.

 Izvor: Press

Postojećem „Guliveru” iz 2016. (Dominik Vuković i Boris Bare) tako su se pridružili radovi „I park je nekome doma”, „Zagreb Flowers of Life” i „No Pasa Nada”, koje u suradnji potpisuju Afrika i Boris Bare. Smelly Feet i Erol Sjajni u svom su prepoznatljivom stilu oslikali „Onaj dan kada je tigar pao preko vulkana”.

 Izvor: Press

 Izvor: Press

„Ideja se rodila jer smo u ovo doba karantene obavijeni porukama ‚ostani doma’, no što s onima koji nemaju dom? Istodobno, prilikom crtanja prvog murala u parku smo vidjeli nekoliko beskućnika kojima je u tom trenutku park stvarno i bio dom. Tako je nastala ideja da jedan od radova nazovemo ‚I park je nekome doma’”, objasnio je Afrika pozadinu naziva novih murala, a Boris Bare se nadovezao „Mural ‘No Pasa Nada’ odnosno ‘Ništa se nije dogodilo’ se obraća situaciji koja nas je trenutno sve zatekla, a podsjeća na vrijeme prije globalne epidemije te prisilnih mjera društvene izolacije. Poruka rada je da ljudi iz ove situacije izvuku neke pouke da se sve skupa ne vrati na staro, već da bude bolje.”

Magazin

Royals