Prah od brokule je nastao u sklopu projekta kojem je cilj smanjiti bacanje povrća pretvaranjem “ružnog“ povrća u zdravu hranu. Dakle, Broccolattes će koristiti „ružne“ brokule koje bi se inače bacale pa se na ovaj način pridonosi borbi protiv velike količine bacanja hrane s kojom mnoge zemlje imaju problem. Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda je otkrila da se trećina hrane proizvedene za konzumaciju svaki dan baci, a to je ukupno oko 1.3 bilijuna tona godišnje.


Prah brokule je bogat vlaknima i proteinima kao i bioaktivnim fitokemikalijama koje su dobre za zdravlje. Stoga stavljanje brokule u kavu se uopće ne čini suludom idejom. Baš kao što u pića već neko vrijeme stavljamo spirulinu i kurkumu, isključivo zbog zdravstvenih dobrobiti, sada možemo činiti i s brokulom.


Na kraju krajeva nemojmo zaboraviti da korijen cikorije rado pijemo kao beskofeinsku zamjenu za kavu, stoga zašto to isto ne bismo napravili i s brokulom?