Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pet knjiga s kojima ćete uživati u putovanjima bez da se pomaknete s mjesta

Autor V.S.

U trenutku kada se i odlazak na hrvatske otoke čini egzotičnim, a mirisom dalekih destinacija se hranimo skrolajući po starim fotografijama, knjige su se još jednom pokazale kao odlično rješenje i vjeran drug

 Izvor: Press

Od putopisa koji vraćaju u daleka vremena te već odavno izmijenjene prostore i kulture do putničkih vodiča poput Lonely Planeta, niz je knjiških opcija za putovanje bez fizičkog mijenjanja lokacije.

Prilično siguran izbor već nekoliko desetljeća je legendarni Vodič za autostopere kroz galaksiju Douglasa Adamsa.

 Izvor: Press

No kad smo kod autostopiranja tu je i čuveni Na cesti slavnog bitnika Jacka Kerouaca, koji priča o svom avanturističkom putovanju Amerikom 40-ih godina.

 Izvor: Press

Za ljubitelje istočnjačke egzotike i života na rubu tu je Shantaram, knjiga Gregoryja Davida Robertsa, koja će vas uvući u svijet slumova Bombaya.

 Izvor: Press

Ako spadate u one koji svaki put kad ugledaju stablo trešnje udahnu i požele se transportirati u Japan tu je Monocleovo izdanje Book of Japan, koje vodi na putovanje različitim krajolicima i kulturama ove zemlje. Knjiga je sukus Monocleovog izvještavanja iz Japana, a ono što bi vas posebno moglo dojmiti su fotografije.

 Izvor: Press

Za ljubitelje Grčke, ali i razuzdanih šezdesetih preporuka je knjiga Athens Riviera koja vodi u predgrađe Atene koje je 60-ih godina postalo legendarna jet-seterska destinacija. U knjizi se nalazi više od 200 arhivskih fotografija glamuroznih plaža, restorana i hotela tog vremena. To su ujedno bila mjesta na kojima ste mogli susreti sve one koji su tada nešto značili, počevši od Jackie Kennedy do Nelsona Mandela.

 Izvor: Press

Magazin

Royals