Baš za ovaj biznis odlučila sam se zbog… majčine ljubavi prema kuhanju koja je prerasla u moju strast i ljubav. Svaki miris u kuhinji jednostavno bi me očarao i baš sam uživala u svakom obroku (a tako je i danas). Ponosna sam i sretna što sam chef u Esplanadi i velika mi je čast voditi kuhinju takvog prestižnog i povijesno važnog hotela.

Najvažniji mi je poslovni cilj… da smo gosti i ja zadovoljni. Uz reputaciju zagrebačkog gastronomskog inovatora koju hotel ima i velik obujam posla tijekom cijele godine, ponekad je to, moram priznati, prilično izazovan zadatak.

Najveći mi je kreativni izazov… iznova stvarati “wau” efekt kod svakog jela koje moji gosti kušaju. Složeno osmišljavanje konceptualno različitih food koncepata u dva hotelska restorana, kreiranje personaliziranih menija za posebna događanja ili predstavljanje novog jelovnika u meni budi razigranost, kreativnost i veselje, a gosti to prepoznaju i u svojem tanjuru.

Ana Grgić: „Najveći mi je izazov iznova stvarati wau efekt“
Press 

Ana Grgić: „Najveći mi je izazov iznova stvarati wau efekt“
Press 

Apsolutni mi je prioritet u timu… povjerenje, lojalnost i iskrenost. Moj tim čini grupa entuzijastičnih ljudi koji doista vole Esplanade Hotel i u svojem radu pokazuju da spoj tih triju stavki rezultira izvanrednim poslovnim rezultatima.

Dobru lidericu čini… strpljenje, poštovanje, znanje, ali ponekad i zrnce ludosti.

Moja snaga u biznisu je u… puno rada, predanosti i golemoj ljubavi prema poslu koji radim. Potrebno je puno ulaganja u znanje i nove kuharske vještine. Trendovi se mijenjaju pa treba uvijek biti predvodnik u svemu. Imam sreće što uz sebe imam odličnu ekipu koja sa mnom stvara cijelu priču i jedinstven gurmanski doživljaj za goste. Puno znači kada radite u zdravoj i sretnoj sredini, tada imate osjećaj da možete sve što zamislite.

Najljepša osobina u biznisu… Lijepo je kada iz dana u dan vidiš da se razvijaš i kreiraš svoj osebujan stil, a uz tebe stasaju nove generacije kuhara koji pridonose procesu profesionalnog rasta svojim pogledima na svijet kuharstva, osobnim iskustvima i vizijama. Briga jednih za druge u timu posebno me ispunjava ponosom.

Najružnija osobina u biznisu… jest pogrešan stav prema poslu i kolegama. Važno je uvijek nastojati sagledati širu sliku, misliti pozitivno i drugome biti potpora.

U poslu nikako ne volim… lijenost i nezainteresiranost.

U poslu najviše volim… slobodu i kreativnost.

Inspirira me… sve oko mene - godišnja doba, začini, namirnice, ljudi, glazba, a posebno me iz dana u dan oduševljava i inspirira hotel u kojem radim. S obzirom na goste koje susrećem, osjećam se kao da putujem svijetom i ta moja putovanja daju mi posebnu dozu inspiracije.

Kad ne radim, ugađam si… druženjima s nećakinjama. Trenutke razbibrige i čiste sreće koje stvaramo ne bih mijenjala ni za što na svijetu.

Prednost je biti žena u poslovnom svijetu zbog… naše izoštrene intuicije. Često su me odluke donesene iz srca dovele do neočekivanih kreacija ili suradnji do kojih vjerojatno ne bih došla da sam se vodila isključivo činjenicama i razumom.

Privatni život/obitelj vs. karijera… Oboje, jedno bez drugoga ne može. Multitasking i poneki mini kaos ljudima u mojem okruženju su svakodnevica tako da me razumiju i podržavaju u stvaranju ravnoteže između oba svijeta.

Najvažnija lekcija koju sam naučila u karijeri… Ništa nije nemoguće.