Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Storybook

Forbes objavio listu 97 najuspješnijih žena u Americi

Autor T.L.
Autor T.L.

Magazin Forbes objavio je svoju godišnju listu najbogatijih žena u SAD-u, a koje su svoj impresivni imetak stekle samostalno. Na prestižnoj Forbesovoj listi zasjala su imena 97 žena, dok ih je prošle godine na listi bilo 80, a magazin je objavio kako kolektivna vrijednost svih žena na listi premašuje 90 milijardi dolara. Na listi su se našle žene iz širokog spektra branši i različitih generacija

Izvor: Profimedia

Prva na prestižnoj Forbesovoj ljestvici, treću godinu zaredom, je američka poduzetnica Diane Hendricks, vlasnica tvrtke ABC Supply koja je najveći distributer materijala za krovove, prozore i oluke u SAD-u, a čija se vrijednost procjenjuje na 8 milijardi američkih dolara. Na drugom mjestu je Judy Faulkner, vlasnica tvrtke Epic Systems koju je osnovala 1979. godine, a Forbes ju je još 2013. godine proglasio "najuspješnijom ženom u zdravstvu". Njezina vrijednost skočila je s 1.9 milijardi na 5.5. milijardi američkih dolara u samo godinu dana.

Izvor: Profimedia

Izvor: Profimedia

Izvor: Profimedia


Na Forbesovoj ljestvici su se našle žene različitih generacija: od 23 (Kylie Jenner) do 94 godine (Alice Schwartz), a na listi je moguće pronaći i mnogo poznatih celebrity imena. Među njima izvrsno kotira Rihanna kojoj je partnerstvom s LVMH-om donijelo ogromnu dobit u prošloj godini, a vrijednost poznate glazbenice, dizajnerice i poduzetnice procijenjena je na 600 milijuna dolara. Na listi najuspješnijih self-made milijunašica našla se i najpoznatija momager u povijesti Kris Jenner, zatim Celine Dion, Beyonce Knowles, Reese Witherspoon, Lady Gaga, Jennifer Lopez... Premda je prošle godine status Kylie Jenner, kao "najmlađe self-made milijarderke u povijesti", bio često osporavan u medijima, Forbes ju je i ove godine ostavio na svojoj listi.

Izvor: Profimedia

Izvor: Profimedia

Izvor: Profimedia

Autor: T.L.

Fotografije: Profimedia

Najčitanije

NAJNOVIJE

Najčitanije

Najnovije