Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Upoznajte ARTENU, slikaricu čije je 'platno' živo, kreće se i diše

Mlada diplomirana grafička dizajnerica Tena Grgić, umjetničkog imena ARTENA slikarstvu je dala novu dimenziju. Samouka slikarica jednom je prilikom odlučila oslikati cijelo tijelo, a rezultat je oduševio i druge. Nakon suradnje s grupama O.S.D.S i U pol' 9 kod Sabe njen rad zamijetila je i Ella Dvornik

 Izvor: Privatni album

Mlada diplomirana grafička dizajnerica Tena Grgić, umjetničkog imena ARTENA slikarstvu je dala novu dimenziju. Samouka slikarica je jednom prilikom nakon slikanja nastavila slikati po sebi bojom isprljanim rukama i primijetila kako joj se percepcija mijenja. Odlučila je oslikati cijelo tijelo, a rezultat je oduševio i druge. Ono što je najviše uzbuđuje je činjenica da je njeno platno živo, kreće se i diše. Nakon suradnje s grupama O.S.D.S i U pol' 9 kod Sabe njen rad zamijetila je i Ella Dvornik koja joj se odlučila dati u ruke povodom zahvale svojim Instagram followerima kojih je sada pola milijuna.

 Izvor: privatna arhiva

 Izvor: Privatni album

„Brat me neko vrijeme nagovarao da napravim Tik Tok profil, međutim ja nisam vidjela smisao u tome jer cijenim svoje vrijeme kojeg nemam na gubljenje, no ipak sam ga napravila i stavila nekoliko videa svog bodypaintinga. Nedugo nakon otvaranja profila zapratila me Ella Dvornik i podijelila moj rad na svom Instagramu, a nakon mjesec dana mi se javila sa željom da me angažira za posao“, kaže Tena.

Jedini neoslikani dio modela su oči koje razotkrivaju optičku iluziju i brišu granicu između realnosti i nerealnosti. Ako se djelo ne fotografira zauvijek je izgubljeno jer se boja opere s tijela, a nešto teže i s odjeće.

 Izvor: Privatni album

 Izvor: Privatni album

Mlada se umjetnica prije godinu dana iz Zagreba vratila u rodnu Kutinu i krenula u poduzetničke vode. Uz bodypainting nudi i usluge grafičkog dizajna te dekoriranja vjenčanja, a njena velika ljubav je i irski ples. U Zagrebu je vodila svoju školu irskog plesa Irish Heart, a kada se vratila u Kutinu pokrenula je i irski aerobik.

„Ne želim čekati penziju da bih se bavila nečime što me stvarno čini sretnom.“, kaže Tena, koju veseli i mnoštvo pozitivnih komentara followera „Pišu mi da je lijepo vidjeti nešto tako veselo u moru negativnih vijesti. To me ohrabruje da nastavim dalje.“

 Izvor: Privatni album

Magazin

Royals