Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najbolji barista u državi šapnuo nam je recept za savršeni početak dana!

Rijetko što budi osjetila kao što to čini miris svježe kave. Većina ljudi ne može uopće zamisliti početak (radnog) dana bez šalice tog omiljenog crnog napitka. Stoga biti najbolji u pripremi najkonzumiranijeg napitka na svijetu nije mala stvar. U novom Storybook-u razgovarali smo s Markom Podbrežničkim, najboljim baristom u državi!

 Izvor: Profimedia

Kada ste nedavno proglašeni najboljim baristom u državi, pomislila sam si: wow, biti najbolji u pripremi najomiljenijeg napitka na svijetu – pa nije to mala stvar, to je zapravo prava umjetnost! Doživljavate li i vi tako svoj posao?

Doživljavam, i radim taj posao iz ljubavi prema kavi. Od trenutka kada sam se odlučio biti samo barista nastojim da svaka šalica koja otiđe s mojeg šanka bude najbolja što može biti i da gost bude zadovoljan dobivenim, a i naravno da nam se opet vrati u Malu kavanu.

 Izvor: Profimedia

Kaže se "sto ljudi, sto ćudi", a slično je i s kavom - svatko je voli piti na svoj način. Čime vi započinjete svoj dan, kakvu kavu volite piti?
Jutarnja rutina kod mene je takva da kada namjestim mlin za kavu, popijem jedan espresso i jedan cappuccino. To mi je jutarnji ritual. Zapitam se, moram li nešto mijenjati u vezi s mlinom, gramažom kave ili čak nekad temperaturom vode u aparatu, ako je to sve kako treba biti, spreman sam za početak radnog dana.

Gdje ste popili najbolju kavu u životu?
U Njemačkoj, u Münchenu. Radilo se o jednoj pržionici i coffee shopu koji se zove Man Versus Machine. Bila je to Geisha kava iz Kostarike.

 Izvor: Profimedia

Intervju s Markom Podbrežničkim u cijelosti možete pronaći u luksuznom, zimskom izdanju magazina StoryBOOK gdje se nalazi i Markov originalni, pobjednički recept za koktel od kave „Jednostavno je lijepo“.

 Izvor: Storybook

Magazin

Royals