Prošle subote zagrebačku špicu preplavile su sređene dame, ali mogao se vidjeti i poneki modno usklađeni par, kao i stylish muškarac.

Modni dizajner Nino Sablić, koji potpisuje brend Les Emaux, upravo je jedan od tih stylish frajera koji je pozirao našem fotografu Robertu Gašpertu.

Nino je već neko vrijeme jedan od najbolje odjevenih frajera na špici, a tako je bilo i ovaj put kada je plijenio pažnju motorističkim outfitom. 

Nino Sablić u motorističkom outfitu na špici
Robert Gašpert 

Odmah smo poželjeli znati više pa smo Ninu 'priveli' na kratak razgovor. Evo što nam je rekao o svom outfitu, stilu, modnom svijetu 

'Inspiraciju kao takvu oduvijek crpim iz 80-ih godina prošlog stoljeća! Na postoji komad robe koji dok kupim na neki način ne promijenim', otkrio nam je.

'S obzirom da dućani u Hrvatskoj nemaju baš estetiku koja mi se sviđa, primoran sam s konstantnim dodavanjem jastuka u ramena mijenjati siluetu svega što nosim.

Na neki način ovaj motoristički outfit je zapravo moja interpretacija na kontaktnu borbu sa autoškolom. Ironija je u tome da zapravo istinski ne volim motore i nikada se ne vozim na njima. Ali obožavam kožne elemente koje su imali u 80-ima i 90-ima.'

A što se tiče naočala koje su 'ukrale show' na zagrebačkoj špici...

Nino Sablić nosi futurističke naočale na zagrebačkoj špici
Robert Gašpert 

'Naočale sam prvi put vidio prije manje od godinu dana na dva tri Instagram modela i vrag mi nije dao mira dok mi prijatelj iz Londona ih nije nabavio.

Zbilja je trebalo nekoliko ljudi da dobijem 'kacigu' za ovaj look. Ali znate kako se kaže za uporne', ispričao nam je.

U posljednje dvije godine zadovoljniji je sobom što se reflektira i na njegov stil.

'Nekako oduvijek imam sličan stil: velika ramena, uske ili široke hlače, odjela, crna dolčevita. Mislim da kako sam kroz posljednje dvije godine nekako najzadovoljniji sam sa sobom, najviše zapravo i uživam u odjeći.

Nino Sablić pozirao na zagrebačkoj špici
Robert Gašpert 

Odjeća je nekako lik onoga tko sam i što sam, a u određenom trenutku i samim time slika toga što želim da svijet vidi', objašnjava.

'Jednostavno volim lijepe stvari i volim biti okružen onima i onime što smatram lijepime. Jedino što ti treba je kreativnost i da samoga sebe ne shvaćaš preozbiljno!

Moj stil je općenito jako eklektičan kažu mi prijatelji, nekima i ekscentričan, ali zapravo je meni jednostavan. Nikada ne stojim satima i razmišljam što ću odjenuti. Kako se osjećam tako se i nosim.'

'Volim odjeću koja nije dosadna, odjeću koju ne nosi svatko! Individualnost, posebnost je najvrijedniji poklon koji smo ikada dobili, a besplatan je!'

Moda, odnosno njegov brend Les Emaux donio mu je i neka prijateljstva.

'S Les Emauxom, Kristijan i ja smo imali zbilja divne suradnje s raznim predivnim ženama. Mislim da ono što zbilja znamo napraviti je da se žena osjeća lijepom i prekrasnom. Zbilja štujemo ženu kao takvu.'

'Imali smo divne suradnje od kojih sada imamo divna prijateljstva. Borna Kotromanić je od samog starta bila s nama i neopisivo je volimo. Paula Sikirić isto, mlada divna djevojka u čijem društvu uživamo svaki put...'

U našim galerijama pogledajte što se još nosilo na zagrebačkoj špici prošle subote.

Robert Gašpert Špica, 14. siječnja

Robert Gašpert Špica, 14. siječnja, drugi dio