Vjenčanja u doba korone. Vjerujem da svi vi čiji se datum vjenčanja bliži, ovakav scenarij i razvoj događaja niste mogli ni zamisliti. Jednako vrijedi i za nas profesionalce koji kreiramo brojne detalje za lijepa vjenčanja. I da, važno je razgovarati o situaciji, opcijama, emocijama jer vama je  planiranje vjenčanja bio veliki i centralni dio vašeg osobnog vremena prošle i ove godine. Veselili ste se tom danu i sada stojite pred odlukom da li odgoditi vjencanje? Što napraviti? Osjećaj izgubljenosti i bespomoćnosti je realna reakcija a kako bi zajedno mogli bolje sagledati situaciju donosimo vam savjete i prve korake koje možete učiniti.

Svi ljudi koji su uključeni u proces organizacije i realizacije vašeg vjenčanja stručnjaci su u svom području i spremni su na prilagodbe. Svima je jasno da novonastala situacija traži promjene i drugačiji pristup. Zato je prije svega važno komunicirati s organizatorom vjenčanja, ukoliko ga imate, ili kontakt osobom za lokaciju na kojoj se planira vjenčanje te zajednički donijeti racionalnu odluku bilo oko utvrđivanja novog datuma u kasnijem razdoblju ove godine ili odgode vjenčanja bez trenutno zadanog datuma. Naravno da je u ovom trenutku teško sa sigurnošću bilo što prognozirati ali je ovo važan trenutak u kojem možete napraviti lijepu gestu za svoje uzvanike i poslati im malu obavjest o odgodi vjenčanja uz riječi potpore i razumijevanja  u kojima im šaljete puno ljubavi i podrške u ovim vremenima.

Kako poslati obavijest o odgodi?

1. Ukoliko imate mogućnosti iskoristite pripremu pozivnice koju ste dobili u digitalnom obliku te u suradnji s tvrtkom koja je izrađivala pozivnice u istom dizajnu i duhu preuredite ih u malu obavijest o odgodi, s lijepim riječima zahvale i podrške svojim uzvanicima.

2. Također postoje divni primjeri na webu s kojima možete i sami pripremiti svoje pismo odgode u digitalnom obliku. Vodite računa o tome da sljedite boje i fontove tiskanih materijala koje ste ranije poslali prema vašim gostima, zadržite stilske karakteristike.

3. Ukoliko ste jako kreativni i domišljati snimite zanimljiv video u kojem ćete svoje uzvanike obavijestiti o odgodi vašeg vjenčanja s lijepim riječima podrške za ovo razdoblje u kojem nažalost se svi nalazimo.Tekst Maja Starek, SHOWROOM design&events

Fotografija Martina Škrobot