Govoriti o 2020. i svemu s čime su se morali suočiti brojni mladenci i profesionalci iz svijeta vjenčanja je poput okusa slatko kiselih slatkiša. COVID-19, lockdown, odgode i otkazivanja vjenčanja, smanjivanje broja uzvanika, stres, neplanirana i održana vjenčanja, distanca, maske, epidemiološke mjere, proboj virusa... uglavnom su termini koji su se povezivali uz vjenčanja u 2020. Ali bez obzira na sve što nas je zadesilo s ponosom govorimo i o tome kako je 2020. godina u kojoj ljubav nije otkazana. Kako ljubav dvoje ljudi tako i ljubav profesionalaca prema vjenčanjima. 2020. ćemo pamtiti i po divnim vjenčanjima ali i po najavama za 2021. - za koju se nadamo da će biti mirnija, uspješnija i puna razloga za nova slavlja ljubavi. Pa tako zahvaljujući uvijek aktivnoj industriji koja donosi uvijek nove i svježe ideje, pogled usmjeravamo u 2021.!

Govorimo o 7 boja s kojima ćemo se zasigurno susretati, kojima će mladenci obojati svoja slavlja. Osim boja i dalje će se puno pažnje poklanjati teksturama, cvijeću, zelenilu, pozivnicama... možda čak i u iznenađujućim koloritima. Jer najave ukazuju da će lila, ružičasta, boja koralja te čak i narančasta biti zvijezde 2021. ali u nešto zagasitijem, nježnijem izdanju.

Da li vas iznenađuje ova paleta? Već na prvi pogled ona budi energiju, živost te pruža nadu u 2021., pa bijednostavno mogli reći - bojama protiv izazova pandemije. Zato ukoliko planirate vjenčanje u 2021. zavirite u ove ideje te palete svake od predloženih boja. Birajte srcem, u skladu s vašom osobnošću ali i planiranim mjestom održavanja vjenčanja, godišnjim dobom, temom...

Svijetlo plava

Plava boja ima zadivljujuću paletu koja je uvijek prisutna u vjenčanjima. Ali u godini pred nama snažne i tamne plave zamijeniti će nježno plave nijanse - puderasto plava, boja različka, lila plave, sivo plave....

predstavljamo-top-7-boja-za-vjencanja-u-2021

Zelena

Zamislite maslinasto zelenu, pistachio zelenu, avokado zelenu, matcha zelenu... Upravo te zelene, uz one nijanse zelene koje nam u vjenčanja unosi zelenilo, bit će dio visoke estetike vjenčanja. Svježe, novo, s elementima retro '70, nježno osvježenje za 2021.

predstavljamo-top-7-boja-za-vjencanja-u-2021

Snažne boje

Za ljubitelje snažnih boja predlažemo da u svoju priču unesu trendi fuksiju, žutu, plavo zelenu, snažno crvenu, kobaltno plavu! A savjet profesionalaca je da ukoliko volite jače boje ne birate samo jednu već miks! Ova kombinacija poziva na pozitivu, veselje i tematska vjenčanja s dozom detalja koji podsjećaju na '80. i '90.

predstavljamo-top-7-boja-za-vjencanja-u-2021

Lavanda

Zagasita lila ili boja lavande najavljena je kao jedan od to boja 2021. I to u kombinaciji s blijedo žutom, ružičastom i mint zelenom! Pastelna duga koja potiče veselje, baš ono što nam je i potrebno nakon zahtjevne 2020. Vizualnu inspiraciju možete potražiti i u izgeldu albuma Lover slavne Taylor Swift.

predstavljamo-top-7-boja-za-vjencanja-u-2021

Papaja narančasta

Ova je boja savršena baza koja će se odlično slagati s koraljno rozo crevenom, bojom breskve, nježna boja mandarine... Vjenčanjima će pružiti dojam svježine, a odlično se kombinira s različitim stilovima u svijetu vjenčanja.

predstavljamo-top-7-boja-za-vjencanja-u-2021

Neutralna paleta

Boho nijanse ostaju u 2021. Zemljani tonovi, blush, taupe, dusty rose, boja bjelokosti - savršena su odabir i dalje. U ove boje odjenite svoje pozivnice, dekoracije, cvijeće - birajte različite teksture a sve kako bi postigli ugodan ali vrlo chic dojam.

predstavljamo-top-7-boja-za-vjencanja-u-2021

Žuta

Vjerovali ili ne, žuta boja se najavljuje kao top boja 2021. Vibrantna, sunčana žuta divno se slaže s baznim bojama vjenčanja, a u paleti nijansi odlično će se uklopiti u ljetna vjenčanja, vjenčanja na otvorenom, jesenska vjenčanja. Žuta boja budi pozitivu, zato razmislite koliko vam se uklapa u vašu priču!

predstavljamo-top-7-boja-za-vjencanja-u-2021

TEKST Martina Rafaeli

FOTOGRAFIJE Social.Cut / Unsplash / otvorna Eaters Collective