Volite li danski koncept hygge? Odlično. Jer ovo je priča o norveškom konceptu u koji su se zaljubila i vjenčanja

Pojam friluftsliv jedan je od onih skandinavskih koncepata koji ili obožavate ili ne. A na što se odnosi? Na koncept uživanja u prirodi, odlazaka u prirodu kako bi bili povezani s prirodom. Svakim danom sve se više ljudi okreće ovom stilu jer okolnosti koje je uzrokovala pandemija koronavirusa pozivaju na povratak prirodi, otkrivanju mjesta na kojima punimo baterije, uživamo u trenucima okruženi s obitelji i uskim krugom prijatelja. Ovaj je koncept savršen odabir i za brojne buduće mladence, sve one koji i inače vole vjenčanja u prirodi te eleopement vjenčanja ali i sve one koji su zbog epidemioloških mjera i nametnutih ograničenja u potrazi za novim, drugačijim i posebnim idejama i za njihovo vjenčanje. I dok kroz hygge koncept uglavno razmišljamo o udubnosti vlastitog doma i dvorišta, friluftsliv koncept nam predlaže da se okrenemo ideji vjenčanja u šumi, podno planine, u sklopu piknika, na glamping lokaciji, uz planinsko jezero... Naravno tu je ideja vjenčanja i mini proslava u raskošnim drvenim kućama, hotelima daleko od gradova, u mjestima u kojima stanuje mir.

friluftsliv-stil-u-vjencanjima

Priželjkujete li vjenčanje u ovom stilu krenite s pripremama na vrijeme. Ovaj stil naravno nije prikladan za svaki par, ali uz dobru podršku organizatora i izvođača vjenčanja i vaše vjenčanje može biti odjeveno u najbolje od friluftsliv stila. Brojni su detalji o kojima je potrebno razmisliti i odlučiti, naglasak je na osobnosti i personalizaciji, odabiru uzvanika koji će mladence podržati te uživati u čaroliji krajolika i ljepoti druženja.

friluftsliv-stil-u-vjencanjima

Za ostvarenje friluftsliv vjenčanja važna je želja, dobra organizacija te odabir fotografa koji će s jednakim oduševljenjem prihvatiti vaše ideje. Zato već pri prvim razgovorima s partnerom, obitelji i profesionalnim timom istaknite što biste voljeli i što očekujete. Ostvarite svoje snove, recite da u zagrljaju prirode!

friluftsliv-stil-u-vjencanjima

Tekst M.R.

Fotografije Nina Anić Photography