Bez obzira da li ste ikada željeli malo vjenčanje oklonosti su vas sigurno usmjerile ka toj ideji. A što je točno malo vjenčanje, koji broj uzvanika podrazumijeva i koje su prednosti malog vjenčanja, otkrivamo u tekstu

Mala vjenčanja danas su trend. Jer zbog nametutih uvjeta uzrokovanih pandemijom brojni parovi više i ne žele planirati klasična vjenčanja s velikim brojem uzvanika. Mala vjenčanja nisu utjeha za upravo ta velika vjenčanja, mala vjenčanja su prilika za čarobne proslave ljubavi. One u kojima je sve manje zahtjevno a opet tako posebno, osobno i jedinstveno. Ona druženja na kojima su prisutni nama najvažniji ljudi, a svi su detalji odabrani s puno pažnje. Ali pojam malog vjenčanja ne mora biti jednak za sve mladence, kao što niti pojam velikog vjenčanja nije jednak svima. I bez obzira što ne postoji skala koja odgovara svima, o malim vjenčanjima nastavljamo pričati kroz brojke.

zanima-vas-sto-tocno-znaci-pojam-malo-vjencanje-otkrivamo

Statistika ukazuje da su prosječno velika vjenčanja bila ona sa 75 do 150 uzvanika, pa se podrazumijeva da su velika vjenčanja ona s više od 150 uzvanika a manja ona sa 75 i manje uzvanika. Mala vjenčanja često se nazivaju i intimna, uglavnom podrazumijevaju do 50 uzvanika, a zanimljivo je da se upravo ta brojka uzvanika može udobno smjestiti u brojne lijepe prostore, terase, raskošne vrtove... Govoreći o broju uzvanika važno je spomenuti i pojam mikro vjenčanja na kojima je prosjek uzvanika do 15.

zanima-vas-sto-tocno-znaci-pojam-malo-vjencanje-otkrivamo

I dok je u 2021. zasigurno lakše i manje emotivno odlučiti se za malo i mikro vjenčanje, uvijek se postavlja pitanje a kako odlučiti koga pozivamo na naše malo vjenčanje. Savjet organizatora vjenčanja je kod ovog pitanja i više nego vrijedan - zamislite koga biste prvog nazvali kako bi podijelili dobru vijest. To su ti ljudi. Razmislite s kim volite provoditi vrijeme, posjetiti restoran, zabavljati se. To su ti ljudi.

zanima-vas-sto-tocno-znaci-pojam-malo-vjencanje-otkrivamo

A sada kad znate koliko uzvanika želite (ili možete, zbog epidemioloških mjera) pozvati na vjenčanje razmislite i o mjestu proslave vašeg vjenčanja. Top trend su privatne ville, boutique hoteli, mjesta sa savršenom uslugom, ambijent koji priliči proslavi ljubavi. Ne zaboravite na ideju vjenčanja na otvorenom, u vrtovima i na terasama odličnih restorana, raskošno uređenim vrtovima obiteljskih kuća... sva ta mjesta mogu biti dio vaše priče. Ali prije svega odredite fatum i sastavite realnu listu uzvanika.

Tekst M.R.

Fotografije Mihoci Studios