Deseti put zaredom, magazin Elle okupio je najbolje od domaće modne i umjetničke scene u jedinstvenoj proslavi stila, a dodjelu su uveličale Tatjana Dragović, Branka Donassy, Karla Zelić…

Usprkos brojnim izazovima s kojima se kao društvo susrećemo u posljednje dvije godine, Elle Style Awards su savršena prigoda da pokažemo da ni u najtežim trenucima ne odustajemo, već motivaciju i snagu pronalazimo u ljepoti, modi, umjetnosti i slavimo osobe koje nas u tome svakodnevno inspiriraju.

'Nažalost, uslijed svih događaja i nesretnih okolnosti u kojima svi živimo, nismo mogli upriličiti veliki tulum kakav smo svi priželjkivali, ali smo u ovom formatu htjeli odati priznanje svim našim dobitnicima, koji su, kao i svake godine, pomno odabrani, svatko u svojoj kategoriji', rekao je modni urednik Elle-a, Saša Joka.

Trenutne prilike možda ne dopuštaju veliki tulum kojim bismo ovu važnu obljetnicu proslavili u velikom stilu, kako i priliči 'ludim dvadesetima', ali intimno druženje za večerom u hotelu Amadria Park Hotel Capital u Zagrebu pokazalo se kao pun pogodak. Ikone, dizajnerice, fashionistice razmjenjivale su svoja iskustva u opuštenoj atmosferi koja nas je ispunila optimizmom.

Najprestižniju i najutjecajniju domaću nagradu za stil magazin Elle ove je godine dodijelio u 10 kategorija istaknutim imenima koji, svaki na svojem području djelovanja, donose novitete i inovacije za život sa stilom.

Nagradu za najbolji modni dizajn powered by 4711 Acqua Colonia dobila je BRANKA DONASSY koja već preko 30 godina stvara avangardne kolekcije i pomiče granice mode.

elle-style-awards-2021
Branka Donassy, pobjednica u kategoriji Najbolji modni dizajn powered by 4711 Acqua Colonia

Najboljim dizajnom accessoiresa powered by Photo Photiades Group (PPD Croatia) proglašen je brend CLARA STONES Anje Mučić i Vittorija Ceccarinija, poznat po jedinstvenim kreacijama od koralja, bisera i poludragog kamenja.

elle-style-awards-2021
Anja Mučić i Vittorio Ceccarini (Clara Stones)

Model godine powered by Luc Belaire je simpatična NEVENA DUJMOVIĆ PRIZMIĆ (Colors Model Management) koja je i nakon više od 20 godina iskustva u svijetu modelinga još itekako aktivna na modnoj sceni.

elle-style-awards-2021
Nevena Dujmović Prizmić, pobjednica u kategoriji Model godine powered by Luc Belaire

Ikona stila powered by Jana je TATJANA DRAGOVIĆ, nekadašnji model, a danas uspješna poslovna žena i majka troje djece, koja je sve okupljene na dodjeli oduševila svojim lookom i dokazala zašto je uza druge titule krasi i ona ikone stila.

elle-style-awards-2021
Tatjana Dragović, pobjednica u kategoriji Ikona stila powered by Jana

Jedan od najpoznatijih i najuspješnijih domaćih kipara, KRISTIAN KOŽUL, čiji nas provokativni radovi uvijek potiču na razmišljanje ovjenčan je Elle Style Awards titulom Umjetnik godine powered by Wiener osiguranje.

elle-style-awards-2021
Kristian Kožul, pobjednik u kategoriji Umjetnik godine powered by Wiener osiguranje

Po prvi puta dodijeljena je nagrada i za Modnu inovaciju godine powered by Auto Benussi (Jaguar Hrvatska) domaćem brendu poznatom u svjetskim razmjerima koji je poveo revoluciju u modnom svijetu i osvaja digitalnu sferu: TRIBUTE BRAND Gale Marije Vrbanić i Filipa Vajde, Marine Jukić i Igora Lipovca.

elle-style-awards-2021
Titulu Modna inovacija godine powered by Auto Benussi (Jaguar Hrvatska) osvojio je Tribute Brand Gale Marije Vrbanić (na fotografiji), Filipa Vajde, Marine Jukić i Igora Lipovca

Mladom dizajnericom godine proglašena je JELENA GEŠTAKOVSKI, osnivačica brenda y/GIA koji je u vrlo kratkom roku privukao pozornost brojnih ljubiteljica mode.

elle-style-awards-2021
Jelena Geštakovski (brend y/GIA), pobjednica u kategoriji Najbolji mladi dizajner

Influencerica godine powered by Herbalife Nutrition je KARLA ZELIĆ poznatija kao SUPERBABEKILLAH redovito nas impresionira svojim stylinzima, ali svojom otvorenošću, autentičnošću i spremnošću da progovori i osjetljivim temama, stoga je zasluženo ponijela tu titulu.

elle-style-awards-2021
Karla Zelić - SUPERBABEKILLAH, pobjednica u kategoriji Influencerica godine powered by Herbalife Nutrition

Nagrada u kategoriji Elle Active dodijeljena je brendu PANGAIA, čija je misija održivost u modi i očuvanje okoliša. HGSPOT je u partnerstvu sa Bang &Olufsen pripremio poklon za dobitnika kategorije Elle Decoration: Najbolja arhitektura i dizajn, koja je dodijeljena NIKOLI BAŠIĆU za VILLA NAI 3.3 na Dugom otoku.

elle-style-awards-2021
Nikola Bašić, pobjednik u kategoriji Elle Decoration: Najbolja arhitektura i dizajn
'Lijepo je da smo tu i da se možemo naći i u ovim vremenima koja su dosta zahtjevna', izjavila je ikona stila Tatjana Dragović, saževši izvrsno i naše misli, stoga magazin Elle zahvaljuje partnerima koji su podržali ovogodišnji Elle Style Awards: Jana, Herbalife Nutrition, Wiener osiguranje, 4711 Acqua Colonia, Photos Photiades Group (PPD Croatia), Jaguar (Benussi), Bang&Olufsen, Luc Belaire i Amadria Park Hotel Capital.
elle-style-awards-2021
Elle Style Awards 2021.
elle-style-awards-2021
Elle Style Awards 2021.
elle-style-awards-2021
Karla Zelić (Superbabekillah)
elle-style-awards-2021

Fotografije: Robert Gašpert za Elle Hrvatska; Stipe Surać