Istraživanje kreativne stranice Diys.com zanimljivo je kako budućim mladencima tako i profesionalcima iz svijeta vjenčanja jer se istraživanje odnosi na najtraženije trendove na nezaobilaznoj platformi Pinterest. Ovaj najveći album stilova i ideja, obožavaju brojne mladenke ali profesionalci što je razlog više zašto je dobro zaviriti u brojke. Jer brojke su važne, one su odraz onog što je mladencima (od kojih veliki broj iščekuje svoje vjenčanje zadnje dvije godine) privlačno, onog što se uklapa u njihovu viziju budućeg vjenčanja.

A rezultati istraživanja ukazuju da je jedan od najtraženijih pojmova "vintage weddings", trend koji je na Pinterestu označen s više od 630 700 pinova (oznaka). Vinatge stil u vjenčanjima simbolizira svevremensku klasiku, eleganciju, profinjene detalje i provlači se kroz svaki segment vjenčanja.

vintage boho vjencanje
Shutterstock 

Drugi najpopularniji trend je "boho weddings" koji je na Pineterstu označen s 257 265 oznaka. Boho je već godinama omiljen odabir za parove koji svoje vjenčanje žele doživjeti kroz rustiklane, eklektične, vintage te održive forme, od mode do uređenja, od odabira lokacije do glazbe, prvog plesa...

boho mladenka sesir
Shutterstock 

Na trećem mjestu poželjnih trendova na Pinterestu nalaze se destinacijska vjenčanja s 218 370 oznaka. Jer svi su se poželjeli i vjenčanja i putovanja, lokacija iz snova, fotografija za pamćenje. I napomena, Hrvatska je apsolurtni trend i brojni se mladenci, kako strani tako i domaći, okreću ideji da svoje da izreknu pod hrvatskim nebom, na lokacijama koje oduzimaju dah.

vjencanje planina
Shutterstock 

I nakon navedenih stilskih trendova, četvrto mjesto zauzima jedan slatki trend – male vjenčane torte s 86 179 oznaka. Ovaj je trend odraz okolnosti zadnjih dviju godin au kojima je brojka malih, intimnih vjenčanja značajno porasla. Mala vjenčanja nisu izuzetak već prilično poželjan format i u sezoni pred nama.

vjencana torta
Shutterstock 

Od ostalih trendova slijede: vjenčanja u stilu “Alise u zemlji čuda”, vjenčanja u šumi, vjenčanja izvan gradova, vjenčanice od dva dijela, održiva vjenčanja, vrtna vjenčanja.
Sve ovo potvrđuje da su parovi spremni buduća vjenčanja zaodjenuti u raznolike trendove, ugađajući i sebi i svojim željama. Prema Pinterestu sezonu vjenčanja će obilježiti i izuzetno privlačne cvjetne dekoracije, u kojima će predvoditi one inspirirane vintage i boho stilom.