Svijet vjenčanja obiluje visokom estetikom, pričama, emocijama, stilovima, predivnim lokacijama, osobnošću parova a vrsni fotografi su ti koji te brojne i jedinstvene kombinacije spajaju u uspomenu. Fotografije s vjenčanja odraz su doživljenog, trenutak uhvaćen za vječnost, i nije za čudit što je velikom broju budućih mladenaca jedan od prioriteta u planiranju vlastitog vjenčanja pronaći fotografa koji stilom i emocijom odgovara njihovom pogledu na savršenu fotografiju. Do fotografa za vjenčanje možete doći na brojne načine ali za početak je i više nego važno pripremiti se kako bi u potragu krenuli spremni.

Zato, za početak “prošećite” društvenim mrežama i spremite fotografije koje vam se dopadaju i koje opisuju vaš osobni stil. Fotografije mogu biti različitih lifestyle tematika, od putovanja i dizajna, do mode i vjenčanja. Upravo ćete uz pomoć tog odabira lakše razgovarati s budućim fotografom vašeg vjenčanja.
Sljedeći je korak, jednostavno pitanje samima sebi – što očekujete, što želite?!

Razgovarajte otvoreno s vašim partenrom o ovom pitanju, o stilu, kvaliteti te doživljaju fotografija. Odluka mora biti zajednička ili barem snažno podržana od partnera, jer govorimo o vjenčanim fotografijama.
Ne zaboravite na budžet! Ovisno o financijama koje ste pri planiranju troškova vezanih uz vjenčanje predvidjeli za fotografa ostanite u određenim okvirima. Fotografi čija usluga prelazi vaše mogućnosti mogu ostati vašom inspiracijom ali budite realni i pronađite fotografa u skladu s vašim mogućnostima a opet onog čije vas fotografije oduševljavaju.

Prema tim kriterijima odaberite nekoliko fotografa, pregledajte njihove galerije fotografija, uradaka fotografa čiji vam se stil dopada. Što je lista manja bit će lakše odlučiti se za jedno ime, a često je presudan faktor upoznavanje s željenim fotografom te uopće mogućnost rezerviranja željenog fotografa za vaš datum vjenčanja. Zato rezervirajte termin za sastanak, uživo ili online.

U skladu s osobnim doživljajem te vašim mogućnostima recite da, fotografu koji će kroz kameru uhvatiti najbolje od vašeg dana iz snova.