Planiranje vjenčanja na nekom posebnom mjestu, izvan mjesta stanovanja, bit će jedan od najvećih trendova u nadolazećem razdoblju. Možda se par zaručio tamo i sada svoj veliki dan žele proslaviti baš na tom mjestu; možda su sanjali da do oltara hodaju vrtnim stazama pod zvjezdanim nebom ili tek žele stvoriti trajne uspomene na nekom doista epskom mjestu – što god bio razlog, ovakva vjenčanja pravi su hit. Kazati 'da' daleko od vlastitog "mikrosvijeta", u scenarijima koji za vas imaju posebno značenje, pretvorit će vaše vjenčanje u nezaboravnu uspomenu za vas i vaše najmilije. Osim uzbuđenja oko glavnog događaja, za goste koji dolaze na vjenčanje takvo iskustvo predstavlja i priliku da istraže destinaciju te uživaju u lokalnim specijalitetima, običajima i tradiciji.

vjenčanja na otvorenom
One Day Studio 

Vis, jedan od najljepših otoka na Jadranu, u povijesti je bio važna vojna baza te je desetljećima bio zatvoren za posjetitelje. Otvoren je tek 1994., zbog čega je turizam slabije razvijen, što otoku daje dodatan šarm. Vis je svojevrsno utočište za sve koji traže mirniji odmor i bijeg od gužvi, ali i – zahvaljujući prirodnim ljepotama i povijesnim znamenitostima – savršenu kulisu za vjenčanja. Među povijesnim znamenitostima Visa posebno se ističe Fort George, utvrda smještena na ulazu u višku luku, koju je 1813.godine izgrdila britanska mornarica, a koja danas pruža spektakularan ambijent za zaljubljene.

vjenčanja na otvorenom
One Day Studio 

vjenčanja na otvorenom, Fort George Vis
DT Studio 

Panoramski pogled na more, piće dobrodošlice na krovnoj terasi, mogućnost održavanja same ceremonije vjenčanja i svečane večere u vrtu ukrašenom lampicama i lampionima, šarmantni kameni podij za prvi svadbeni ples…, samo su neki od aduta ove predivne lokacije. Morski povjetarac, savršena pozadinska kulisa mora i neba, romantičan vrt i hladovina borova osiguravaju idealan ambijent sam po sebi, a tek svečana večera pod svjetlom lampica i zvjezdanim nebom…, ima li ljepše kulise za savršeno vjenčanje od ove?

vjenčanja na otvorenom, Fort George Vis
DT Studio 

vjenčanja na otvorenom, Fort George Vis
DT Studio 

Velika prednost ovakvih vjenčanja je ta što mladenci, ustvari, iskorištavaju prirodni krajolik kao najefektniji detalj. „Objesite bajkovita svjetla oko drveća ili napravite jednostavan oltar ispred veličanstvenog vidikovca“, sugeriraju organizatori vjenčanja, a upravo sve to nudi Fort George.

vjenčanja na otvorenom
Matija + Marina Weddings 

Veličanstvena u svojoj ljepoti, s najčudesnijim pogledom na more, kaže se da ova utvrda pruža i pogled na najljepše zalaske sunca na otoku – još jedan adut više za savršeno vjenčanje. Osim predivne lokacije za samu ceremoniju i večeru na otvorenom, prostor nudi rezervnu opciju za organizaciju svadbene večere unutar tvrđave za slučaj kišnog vremena. U sklopu tvrđave je i restoran koji prati cijelu ideju svečanosti na Fort Georgeu, spajajući tradicionalne i moderne okuse na tanjuru.

vjenčanja na otvorenom, Fort George Vis
DT Studio 

Sve što će gostima biti posluženo u skladu je sa spektakularnim okruženjem same destinacije koju s razlogom biraju parovi diljem svijeta za svoj dan iz snova.

*Sadržaj nastao u suradnji s Fort George Croatia.