Kolekcije vjenčane mode za godinu pred nama predstavljene su na sezonskim tjednima vjenčane mode prošle godine kao i kroz neodoljive lookbookove vrsnih modnih imena. Predstavljanjem tih kolekcija predstavljeni su i trendovi koji će oblikovati izgled buduće generacije mladenki.

Vjenčanica iz sezone u sezone ostaje najprestižnijom haljinom u životu djevojke, haljinom koja predstavlja dizajnerski prestiž ne samo kreatorima bridal mode već i imenima koja uspješno koketiraju sa svijetom visoke mode, zato pažnja, jer ovo su trendovi koji privlače pažnju. Vjenčana moda za 2023. se čini bogatijom no ikada prije zato što odiše raznovrsnošću te osjećajem da je prije trenda važnije odabrati osobni stil. Zato uživamo u prilici predstaviti pojedine modne začine koji se nameću kao trend.

Rosa Clara
Barcelona Bridal Fashion Week 
Berta
Berta 

Berta
Berta 

Modna godina pred nama mogla bi se opisati kao miks klasične estetike i novih pogleda na vjenčanu modu. Nosi se vintage s modnim tvistom, igra kratkih i dugih formi, na velika se vrata vraća til, tako da će se buduće mladenke zasigurno češće susretati s pojmom tullecore.

Berta
Berta 

Berta
Berta 

Također lingerie stil inspiriran romantičnim donjim rubljem savršeno se stopio s trendi vjenčanicama, jer je pronađena savršena mjera kojoj je mladenka odjevena u ovaj stil ona koja spaja klasičnu chic modu s osobnošću i ljepotom tijela. Za istaknuti je i trend vjenčanica u kojem dominira raskošni volumen, lepršavost i slojevitost, kao stvoreno za trendi princeze.

Justin Alexander Signature
Justin Alexander Signature 

Berta
Berta 

Za modne zaljubljenice u rukave dobra je vijest da su vjenčanice s naglašenim rukavima i dalje u trendu te da se trend puf rukava razvio u stil inspiriran 70-ima, puni volumena, oblikovani poput lepeze i od plisiranih tkanina. Za mladenke koje vole nakit zanimljiv je trend koji spaja vjenčanice i nakit koji se nosi na vjenčanicama, lančiće koji prekrivaju otvorena leđa, detalje kreirane perlama, kristalima, sjajnim kamenčićima.

Marchesa for Pronovias
Barcelona Bridal Fashion Week 

Isabel Sanchis
Barcelona Bridal Fashion Week 

U trendu su i modni detalji kao što su plaštevi, povlake, rukavice i velovi. Ovi su detalji često i onaj detalj koji i klasični bridal izgled čini jedinstvenim, prožet modnom osobnošću. Visoke rukavice izrađene od transparentnih tkanina ove će se sezone nositi u izdanju bez prstiju, što zasigurno veseli mladenke koje žele zadržati i rukavice i vjenčani prsten, ali u trendu su i mini rukavice, čipkaste kao i klasične satenske koje sežu preko lakta kojima s kreira trendi holivudski glam look.

Monique Lhuillier
Monique Lhuillier 

Nose se plaštevi od čipke i tila, urešeni perlicama i kristalima i upravo ovaj detalj doprinosi oblikovanju romantičnog ženstvenog stila. Velovi su iskreni saveznik svakom stilu vjenčanica i osim što će se i u sezoni pred nama nositi velovi različitih duljina nosit će se i velovi u boji te izrađeni od tkanina na kojima vladaju print motivi cvijeća i nježne palete boje. Povlake, detalj koji se spušta od struka haljine savršeno oblikuje trendi princess look i privlači veliki broj mladenki koje žele skidanjem tog detalja nakon ceremonije osvježiti svoj svečani izgled te zabljesnuti na plesnom podiju.

Sajam vjenčanja Zagreb 2023
Sajam vjenčanja Zagreb 2023 

Sajam vjenčanja Zagreb otvara svoja vrata u Areni Zagreb od 3. do 5. veljače, kao regionalno najveća, najraskošnija i najoriginalnija manifestacija vjenčane tematike. Već 24. godinu za redom na zagrebačkom Sajmu vjenčanja posjetitelje očekuje bogat i sadržajan program - saloni vjenčanica i dizajneri, zlatari, cvjećari i slastičari, fotografi, dekorateri, oganizatori vjenčanja, dobrotvorna tombola s vrijednim nagradama, degustacije slastica, cvjetne radionice, prezentacije trendova u vjenčanoj modi i atraktivne pogodnosti za uštedu prilikom organiziranja vjenčane svečanosti...

Kako se pripremiti za veliki dan, koji su trendovi u vjenčanjima, kako odabrati savršenu vjenčanicu i odijelo, koje su to lokacije za vjenčanje iz snova – odgovore na ta i druga pitanja potražite na Sajmu vjenčanja u Areni Zagreb, uz atraktivne sajamske pogodnosti i velike popuste za uštedu prilikom organiziranja vjenčanja.