Vatreni planet Mars, planet ratnika, simbol muškaraca i muške energije te pokretač novih stvari, ušao je u Blizance 20. kolovoza 2022. i ostat će tamo u njima sve do 25. svibnja 2023. Ovo je neuobičajeno dugo vrijeme koje ta planeta može provesti u jenom znaku, a za to je zapravo odgovorno retrogradno kretanje Marsa koje je trajalo sve od 30. listopada pa do 12. siječnja 2023. Sada je napokon tom periodu retrogradnosti došao kraj, a mnogi će osjetiti novi nalet životne energije te se naglo odlučiti uploviti u nove projekte!

Naime, retrogradni hod Marsa posljednjih nam je mjeseci otežavao koncentraciju i donosio česte svađe s okolinom, kao i probleme u poslovnoj komunikaciji. Mnogi su se tada žalili na umor, pad motivacije i gubitak entuzijazma, no srećom sada je svemu tome došao kraj. Kako je ova godina započela s čak tri planete u retrogradnom hodu (Mars, Merkur, Uran), problemi iz 2022. su se prenijeli na početak 2023.

horoskop
Shutterstock 

Završetkom retrogradnog Marsa u četvrtak 12. siječnja konačno se budimo iz letargije i osjetit ćemo nagli nalet pozitivne energije i motivacije za ostvarenje svojih dugoročnih ciljeva. Iako će svi imati korist od promjene energije kozmosa, posebno će četiri horoskopska znaka u nastavku osjetiti direktan hod Marsa.

Blizanci

Kako se odvijao u vašem znaku, retrogradni Mars je na vas imao najveći utjecaj. Posljednjih nekoliko mjeseci za vas je bilo frustrirajuće i osjećali ste da ne možete predahnuti. To je možda dovelo do nervoze, pesimizma i konflikata. Nakon četvrtka bolje ćete kontrolirati svoju energiju. Pronaći ćete inspiraciju i početi ostvarivati ono što želite. Pred vama su novi počeci.

Blizanci
Shutterstock 

Strijelac

Retrogradni Mars utjecao je na vaše veze i odnose s okolinom. Vjerovatno ste imali mnogo nesuglasica. Ljudi su puno zahtijevali od vas, a neki su se odnosi možda i raspali. U sljedećem razdoblju ponovno ćete uspostaviti ravnotežu u intimnim odnosima. Usredotočit ćete se na ljude koji zaslužuju vašu pažnju, a udaljiti se od onih koji na vas vrše negativan utjecaj.

Ribe

Retrogradni Mars kod vas je pobudio mnoge emocije. Vjerojatno vam je nedostajala podrška bliskih ljudi. Možda su se kod kuće ili u obitelji pojavili problemi koji su vas prilično iscrpili. Sada ćete konačno dobiti potporu koja vam može pomoći da se osjećate dovoljno sigurno i samouvjereno da započnete nove poduhvate.

Ribe
Shutterstock 

Djevica

Iza vas su naporni mjeseci. Mnogi su osjećali da ne uspijevaju ostvariti ciljeve i suočavali se s neuspjesima i kašnjenjima. Možda je došlo do porasta odgovornosti pa ste bili preopterećeni i pod stresom. Direktan Mars donosi olakšanje i pomaže vam da jasnije vidite smjer u kojem idete i postavite si nove dugoročne ciljeve.