Razdoblja retrogradnog Merkura javljaju se tri do četiri puta godišnje, obično traju oko tri tjedna i važan su aspekt astroloških tumačenja. Vjeruje se da u ovim razdobljima komunikacija, putovanja i tehnološke aktivnosti mogu postati malo otežane, a mogu se pojaviti i izazovi u pregovorima, donošenju odluka i organizaciji.

Greške u komunikaciji

Retrogradni Merkur često se povezuje s komunikacijskim pogreškama, kasnim isporukama, nesporazumima u odnosima te problemima s tehnologijom i elektronikom. Preporučuje se oprez u komunikaciji u ovim razdobljima, pažljivo provjeravanje svih informacija i izbjegavanje potpisivanja važnih ugovora ili pokretanja novih projekata.

Horoskop
Shutterstock 

Neki ljudi vjeruju u ovaj utjecaj i ta razdoblja koriste kao vrijeme za unutarnje razmišljanje i preispitivanje, dok drugi ovim astrološkim tumačenjima ne pridaju veliku važnost.

U svakom slučaju, neovisno o tome vjerujete li u astrologiju ili ne, razdoblja retrogradnog Merkura mogu poslužiti kao podsjetnik da budemo oprezni, strpljivi i fleksibilni u svakodnevnim aktivnostima i komunikaciji s drugima.

Retrogradni Merkur bit će u Djevici i utjecat će na sve znakove zodijaka, a posebno na Djevicu, Strijelca, Ribe i Blizance.

DJEVICA

Djevica
Shutterstock 

Od svih znakova, retrogradni Merkur će vas najviše pogoditi jer ćete biti skloni donošenju krivih prosudbi i odluka. Vaša sposobnost rasuđivanja bit će smanjena, stoga je važno da ne donosite pogrešne odluke i ne potpisujete ugovore do 16. rujna.

STRIJELAC

Strijelac
Shutterstock 

Merkur se kreće unazad, a ostvarenje vaših ciljeva u karijeri usporava. Jedno će vam obećati, a drugo učiniti. Komunikacija sa suradnicima bit će teška i zbunjujuća. Ako planirate promijeniti posao, najbolje je pričekati drugu polovicu rujna.

RIBA

Riba horoskop
Shutterstock 

Ako ste u braku, znajte da će komunikacija biti na niskoj razini. Također, svi pripadnici vašeg znaka koji imaju poslovnog partnera trebaju znati da će biti dosta nesporazuma. Trpjet ćete kritike na svoj račun i neće vam se svidjeti.

BLIZANCI

Blizanci
Shutterstock 

Retrogradni Merkur donosi vam kvarove u stanu i neželjena rješenja.

Zato se ne treba čuditi ako vam na kućnu adresu stigne papirić kojim niste zadovoljni, a može biti i kazna, primjerice. Možete očekivati ​​i kvarove uređaja u stanu.