Neke žene žele šminkom postići mlađi izgled, no zbog određenih grešaka postiću suprotan efekt.

Poznata vizažistica Nicole Burant podijelila je savjete ženama koje su u zrelim godinama i objasnila je što trebaju izbjegavati.

Ona je istaknula da uobičajene tehnike šminkanja osamdesetih i devedesetih godina prošlog stoljeća na zreloj koži izgledaju teško.

'Ako ste odrasli u 80-im i 90-im kao ja, velike su šanse da radite bar jednu od ovih grešaka u šminkanju. Ne želimo se šminkati kao devedesetih jer nam je koža sada zrela', rekla je Nicole.

@momswhomakeup1 Part 1, makeup don'ts #matureskinmakeup#makeupover40#matureskin#makeuptutorial#easymakeup#beginnermakeup#tiktokmakeup#momswhomakeup#tiktokmoms#over40#grwm#quickmakeup#makeuptips♬ original sound - Nicole Burant

Potom je prošla kroz kroz obavezne korake prilikom nanošenja šminke na zrelu kožu. Prvo je počela s puderom i nanijela malu količinu pudera na svoju ruku.

Pojasnila je da su male količine pudera ključ za postizanje mladenačkog izgleda. Brzo je natapkala puder četkicom za šminku i pokazala kako ravnomjerno i savršeno prikriva nedostatke.

Onda je savjetovala ženama da kada stavljaju olovku za oči ne povlače kožu kapka drugom rukom jer će linija biti isprekidana.

@momswhomakeup1 Part 2 - makeup do's #matureskinmakeup#makeupover40#matureskin#makeuptutorial#easymakeup#beginnermakeup#tiktokmakeup#momswhomakeup#tiktokmoms#over40#grwm#quickmakeup#makeuptips♬ original sound - Nicole Burant

Također je pokazala kako stavlja bronzer i istaknula da je važno da ga nanosite prema gore. Njezin ključni savjet je bio da nikada ne nanosite šminku potezima prema dolje.

Stavila je malo korektora i rumenilo oko obraza i dolje kod očiju. Posebno je naglasila da je važno da se četkica pomiče prema gore dok se šminka.