Ovo je nekako i vrijeme kada svi tradicionalno počinju razmišljati o svom tijelu i svim onim ‘nedostacima’ koje bi voljeli promijeniti. Teretane postaju krcate, uvodi se strogi režim prehrane, kako bi se postigli najbolji rezultati u što kraćem vremenu. No, bez obzira na sve te korake i dalje postoje nakupine kojih se nikako ne možemo riješiti.

S približavanjem sezone kratkih rukava i kupaćih kostima u fokus ponovno dolaze tretmani za oblikovanje tijela. Jedan se ipak posebno ističe u mnoštvu, a to je CoolSculpting tretman. Radi se o ciljanom tretmanu zamrzavanja potkožnog masnog tkiva, koje se potom izbacuje iz tijela. CoolSculpting je hit tretman koji je na glasu kao neinvazivna alternativa liposukciji, a ovaj uređaj nove generacije možete isprobati u Poliklinici Sinteza. Detalje o CoolSculpting tretmanu otkrijte u nastavku…

Što je CoolSculpting?

CoolSculpting je vodeći tretman za neinvazivnu redukciju masnog tkiva. Djeluje na principu kriolipolize, tj. jedinstvenom tehnologijom zamrzava i eliminira masne stanice. Masne stanice ne vole hladnoću, pa će se na određenoj temperaturi jednostavno smrznuti. Kada se dogodi smrzavanje masnih naslaga, tijelo će prirodno eliminirati mrtve stanice u roku od 3 mjeseca, što će rezultirati s do 27% nepovratnog smanjenja broja masnih stanica u tretiranom području. Efikasnost i učinkovitost ovog tretmana potvrđuje izvedba više od deset milijuna puta. Ovo je odlična alternativa liposukciji.

CoolSculpting s logom-2.jpg
promo 

Kriolipoliza namijenjena je osobama s idealnom tjelesnom težinom ili blizu idealne, koje žele smanjiti masno tkivo na nekom od područja odobrenih za tretiranje od strane FDA (Američka agencija za lijekove). To su: trbuh, bokovi, gornji dio leđa, prsa, unutarnji dio bedara, masno tkivo ispod stražnjice.

CoolSculpting tretman objašnjen u koracima

Na samom početku označava se područje koje će se tretirati. Drugi korak je stavljanje podloge od gela, koja stvara barijeru između kože i aplikatora. Aplikator se potom prislanja na područje tijela i kreće s radom – zamrzava masne stanice u narednih 35 – 45 min (smrzavanje masnih naslaga), ovisno o aplikatoru i području koje se tretira.

Tijekom tretmana sustav CoolControl, zahvaljujući višebrojnim integriranim senzorima, prati tjelesnu temperaturu klijenta i prema tome prilagođava temperaturu, tj. hladnoću samog aplikatora. Osjećaj blagog štipanja, povlačenja, intenzivna hladnoća, peckanje, popratni su dio ovog tretmana. Obično nastaju u prvih 2-5 minuta nakon početka, kada se područje tijela počne hladiti.

CoolS33-2.jpg
promo 

Tijekom trajanja tretmana možete se opustiti, čitati omiljeno štivo ili nesmetano odgovarati na mailove. Nakon što uređaj završi s hlađenjem, tretirano područje se kratko izmasira kako bi se razbile obrađene masne stanice i time utjecalo na smanjenje masnoće. Već nakon 3 tjedna možete vidjeti promjene nakon tretmana, a značajnije rezultate nakon 3 mjeseca.

Vaga nakon tretmana pokazuje manje kg?

Važno je znati da ovaj uređaj ne skida kilograme. Iako ćete s tretmanom izgubiti određeni postotak masnog tkiva, to se neće nužno primijetiti i na vagi. Ovaj tretman je popularan upravo zbog činjenice da djeluje na one regije koje glase kao najtvrdoglavije – neutralizira „rolice“ na bokovima, oko struka, kao i neugodne masti ispod stražnjice zbog kojih izbjegavate nositi kratke hlačice. Usprkos tome što vaga možda neće pokazati promjenu, vi ćete zasigurno biti zadovoljniji svojim odrazom u ogledalu, a i hrabrije nositi odjeću koja otkriva malo više 'kože'.

Jesu li rezultati trajni ili tek privremeni?

Mnogi se nakon CoolSculpting tretmana osjećaju motiviranima i počinju više voditi brigu o svom tijelu i životnim navikama. Ako se nakon CoolSculpting tretmana vaša tjelesna težina poveća ili smanji, volumen preostalih masnih stanica se može povećati ili smanjiti, ali njihov broj ostaje isti. Dakle, masne stanice se ne obnavljaju tako da su stanice ovom metodom zauvijek odstranjene iz organizma, a na kritičnim točkama tijela je smanjena sposobnost nakupljanja masnog tkiva.

Zanima li Vas još nešto?

Odgovore na sva najčešća pitanja o CoolSculpting tretmanu možete doznati klikom na link. Također, rezervirajte i besplatne konzultacije za oblikovanje tijela u Poliklinici Sinteza kod kozmetologica s dugogodišnjim iskustvom i prikupite odgovore na sva Vama bitna pitanja. Naručite se telefonski +385 1 5005 970 ili mailom info@sinteza.hr i napokon uživajte u ljetu bez parea!