Nije tajna da mnoge žene koriste šminku kako bi izgledale mlađe, no ponekad dobiju upravo suprotan efekt. Šminka nas može pomladiti ili postarati ako ne pazimo što i kako nanosimo, a mi vam u nastavku donosimo savjete kako da je iskoristite u svoju korist. Pravilan odabir proizvoda, kao i njihova pravilna primjena, mogu učiniti da vaš ten izgleda besprijekorno i svježe uz minimalno šminke.

Jedan od proizvoda koji možda već imate u svojoj kozmetičkoj torbici može 'obrisati' godine s vašeg lica. Radi se o rumenilu, no bitno je kakvo rumenilo koristite i kako ga nanosite.

Kako pravilno nanijeti rumenilo
Story 

Stručnjaci za ljepotu preporučuju da prije svega odaberete kremasto rumenilo umjesto onog u kamenu jer je njegova tekstura lakša i bolje se stapa s kožom.

Još jedan važan korak je pravilan odabir nijanse - najbolje je birati ružičasta rumenila, kao i ona u boji breskve.

Treći i najvažniji korak je pozicioniranje ovog makeup proizvoda. Većina žena nanosi rumenilo na sredinu obraza, ali umjesto toga trebali biste ga nanijeti na najvišu točku jagodičnih kostiju, gdje biste inače nanijeli highlighter. Počnite od toga, a zatim 'blendajte' rumenilo prema korijenu kose. Ovom tehnikom stvorit ćete efekt 'face liftinga', tj. zatezanja lica.

Kako izabrati pravo rumenilo
Shutterstock 

Osim kremastih rumenila, vizažisti ističu da možete koristiti i tekuća rumenila, koja su također bolja opcija od onih u prahu. Kako bi se šminka što dulje zadržala na licu, savjetuje se prije nanošenja rumenila kist poprskati primerom u spreju ili ga nanijeti direktno na lice prije početka šminkanja.

Ako vam se dogodi da pretjerate s količinom rumenila koje ste nanijeli na lice, nemojte ga skidati sredstvom za skidanje šminke, već stvar popravite uz pomoć tekućeg pudera tako da ga nježno utapkate po onim dijelovima lica, kistom ili spužvicom za šminkanje.

Rumenilo možete nanijeti umjesto sjenila, ali i preko ruža kako bi duže ostao postojan.