Ako vas nova sezona inspirira na promjenu frizure, a ne znate u kojem smjeru krenuti, imamo različite prijedloge za svježiji i moderniji izgled. Šiške i slojevita kosa popularniji su no ikad prije pa ne čudi što su među glavnim trendovima.

'Nekad su modni časopisi su savjetovali ženama da je vrijeme da skrate kosu kad dođu u određene godine, ali to razmišljanje je stvar prošlosti', kaže licencirana frizerska i vizažistica Andrea Claire iz Judie.Inc.

Koje su onda aktualne frizure koje ženama u zrelijim godinama djeluju poput face liftinga?

1. Moderni shag

'Jedna od mojih omiljenih svježih frizura koja vas odmah čini mlađima i svježijima je moderni shag sa šiškama i teksturiranim slojevima. Što je više slojevitih pramenova, to je izgled privlačniji. Osim toga, kosa izgleda vrlo prirodno, a pristaje svim oblicima lica', ističe Andrea.

2. Klasični bob

Klasična bob frizura je uvijek u modi
Instagram 

Ako ipak preferirate kraću frizuru, Andrea tvrdi da klasični bob nikad ne izlazi iz mode. Tanka kosa izgledat će gušća, pogotovo ako je stilizirate , ali zaboravite na uglađenost - kosa bi trebala izgledati prirodno, raščupano i lepršavo.

3. Kosa srednje duljine i šiške zavjese

Frizura
Instagram 

Ima li otmjenije frizure od one ošišane do ramena, sa šik šiškama u obliku zavjese? U Francuskoj ga zovu i 'francuskim faceliftom' jer omekšava izraz i vizualno 'skida godine', a voli ga i Goldie Hawn.