Talijanska 88-godišnja glumica Sophia Loren i dalje oduševljava svojoj ljepotom iako već itekako korača devetim desetljećem. Usprnost svjesnosti o svojim nedostacima, nikada nije poželjela promijeniti svoj autentičan izgled, a upravo joj je ta autentičnost donijela i beskrajno poštovanje.

Ova talijanska ljepotica bez sumnje je ambasadorica prirodne ljepote, a nastavlja održavati dosljednu njegu i iznutra i izvana.

Sophia Loren ne preskače jutarnje šetnje
Profimedia 

Kada je u pitanju izvor njezine vječne mladosti, Sophia Loren ističe tri ključna aspekta:

Prvo, vaš um - snaga uma njezin je neiscrpni izvor inspiracije i vitalnosti. Svestrana i talentirana, Sofia je uvijek njegovala svoj intelekt, dopuštajući mu da procvate i bude neiscrpan izvor kreativnosti.

Drugo, talent - njezin izniman glumački talent i umjetnički izričaj duboko su obilježili njezinu karijeru i osobnost, a taj se unutarnji sjaj prelio i na njezin fizički izgled.

Treće, životna kreativnost - kroz svaku godinu svog života Sophia Loren živjela je kreativno i slobodno, slijedeći svoje strasti i sanjajući velike snove.

Jutarnja rutina Sophije Loren
Everett Collection / Everett / Profimedia 

Kada je Sophia govorila o svom izgledu, uvijek je isticala da je ljepotu naslijedila od svoje majke koju je smatrala najljepšom ženom na svijetu. Čak i s 89 godina nikako ne propušta jednu rutinu kojom svako jutro započinje dan. 

Sofia kaže da joj je za vitalnost važno rano buđenje, oko pet ujutro, kada ide u šetnju. Park u blizini njezine kuće postao je njezin očaravajući kutak za razmišljanje.

'Uvijek se probudim rano, oko pet ujutro, i prvih sat vremena provedem u šetnji. Znam da se uvijek može naći dovoljno dobar izgovor da ne vježbate jer ja ih nađem barem pet na dnevnoj bazi, ali ne odustajem. Dok šetam parkom u blizini svoje kuće, uvijek pomislim: 'Možda će se iza sljedećeg ugla ispred mene pojaviti nešto lijepo', rekla je glumica.

Jutarnja rutina Sophije Loren
Courtesy Everett Collection / Everett / Profimedia 

Bez obzira na sve izazove i iskušenja, glumica ne odustaje od jutarnje aktivnosti koja uključuje trbušnjake i lagano istezanje kod kuće, poklanjajući si pažnju i njegu. No, njezin izgled i blistava koža nisu samo rezultat vanjskih rituala, već i duboke unutarnje ravnoteže.