U posljednjih desetak godina, beauty rutina je postala jedna od najpopularnijih tema kako u online svijetu, tako i u opuštenim razgovorima s prijateljima i kolegama. Potvrđuje to i gotovo 500 milijuna rezultata koje nam donosi brzo googlanje beauty rutine.

Svaki otvoreni link otkriva nam nova pravila, nove proizvode i nove trikove uz pomoć kojih možemo kreirati svoju savršenu beauty rutinu - od elaboriranih beauty rutina u 12 koraka do minimalističkog pristup koji se oslanja na korištenje tek nekoliko ključnih proizvoda. Osim razlika koje donose različiti pristupi svakodnevnoj njezi kože, beauty rutine razlikuju se i prema tipu kože i prema sezoni u kojoj se nalazimo. Dok su beauty rutine za suhu kožu usmjerene na raskošne teksture i intenzivnu hidrataciju, u središtu beauty rutina za mješovitu i masnu kožu nalaze se proizvodi za čišćenje kože i proizvodi laganih tekstura poput gel krema. Slične razlike donose i promjene u svakodnevnoj rutini za njegu kože tijekom hladnijih mjeseci i tijekom tople sezone – jesenska i zimska beauty rutina nezamislive su bez dodatne doze hidratacije, dok se kao skincare favoriti za tople dane ističu kreme laganih tekstura, fluidi i osvježavajuće maglice.

No, bez obzira koji pristup svakodnevnoj njezi kože odabrali, koji tip kože imamo i u kojoj se sezoni nalazimo, svi su složni da je SPF uvijek obavezan!

ladria.cosmetics
Instagram 

Zašto je SPF najvažniji korak u svakoj beauty rutini?

Tijekom cijele godine, naše lice svakodnevno je izloženo sunčevom zračenju. Iako sunce može imati pozitivan utjecaj na naše raspoloženje i produktivnost, na razinu vitamina D i cirkulaciju, pretjerano izlaganje sunčevim zrakama vrlo je štetno za našu kožu. Hiperpigmentacija i fotostarenje kože samo su neke od čestih negativnih posljedica uzrokovanih djelovanjem sunca na našu kožu. S obzirom na to da je UV zračenje prisutno cijeli dan i svaki dan, ljeti i zimi, kada je sunčano i kada je oblačno, SPF je najvažniji korak u svakoj beauty rutini koji nikad ne bismo smjeli preskočiti.

Fokus na SPF

Nalazimo se na vrhuncu ljetne sezone koju poistovjećujemo sa sunčanim danima, morem, godišnjim odmorima i opuštenim načinom života u kojem svake godine istinski uživamo. U pogledu svakodnevne njege kože, ljetnu sezonu poistovjećujemo sa zaštitom kože od sunca.

Iako bismo SPF trebali nanositi baš svaki dan, ljeto uvijek donosi poseban fokus na SPF proizvode! Ljetni mjeseci razdoblje su tijekom kojeg se najviše priča o važnosti zaštite kože od sunca zbog čega će mnogi skincare brendovi upravo u ljetnim mjesecima predstaviti nove SPF proizvode.

Australski skincare brendovi i francuski ljekarnički brendovi dosad su bili predvodnici kada je riječ o najboljim SPF proizvodima na svijetu. Ovog ljeta, pridružuje im se i jedan hrvatski skincare brend koji je predstavio svoj prvi SPF proizvod i oduševio sve koji su ga isprobali.

zaštita kože od sunca
pexels 

SPF s hrvatskim potpisom

Iz godine u godinu, domaća beauty scena se neprestano mijenja i postaje sve bolja zahvaljujući pojavi novih beauty brendova. Prije tri godine, na domaćoj beauty sceni pojavio se skincare brend L'Adria koji je pokazao kako spojem minimalističkog pristupa, inovativnih sastojaka i održivog načina proizvodnje kreirati proizvode za njegu koje će svaka koža obožavati. Nekoliko godina bilo je dovoljno da L'Adria postane sinonim za izvrsnost u svijetu skincare proizvoda te pronađe brojne obožavatelje kako unutar, tako i izvan Hrvatske.

Svaki L'Adria proizvod kreiran je čisto, zeleno i s najboljim što Hrvatska ima za ponuditi – Jadranskim morem. Iz srca Jadrana ekstrahirane su najfinije morske alge i kolagen, koji su smješteni u kvalitetne proizvode bez suvišnih sastojaka. Njihovo pravilo je vrlo jednostavno – ne treba vam mnoštvo proizvoda u rutini, niti mnoštvo sastojaka u proizvodima jer je manje doista više.

U L'Adria kolekciji danas možete pronaći izvrsne proizvode za njegu svakog tipa kože, a njihovoj dugoj listi bestsellera poput Hydrating Cleanser gela za čišćenje lica, Instant Revitalizing Serum hijaluronskog seruma za lice za intenzivnu hidrataciju i popunjavanje bora te ovogodišnjem hit proizvodu, Eye Patches gel jastučićima za okoloočno područje na bazi gela morskih algi, sada se pridružuje i prvi L'Adria SPF proizvod - L'Adria Sun fluid SPF 50+.

S obzirom na to da je tek nekoliko tjedana bilo dovoljno da stignu pozitivne reakcije onih koji su isprobali SPF novitet omiljenog domaćeg skincare brenda, i mi smo odlučili dodati L'Adria Sun fluid SPF 50+ u svoju svakodnevnu rutinu za njegu kože i staviti ga na test!

L'Adria Sun Fluid SPF 50
L'ADRIA 

Stavili smo na test novi L'Adria Sun fluid SPF 50+

Ideja iza prvog L'Adria SPF proizvoda bila je kreirati elegantnu zaštitu od sunca s dodatnim skincare benefitima koji na koži neće ostaviti teški i masni osjećaj ni bijeli trag. Kako bi to postigli, tim L'Adria stručnjaka još jednom se okrenuo već provjerenom izvoru najboljih sastojaka u njihovim proizvodima, Jadranskom moru.

Sastojci kao tajna izvrsnosti L'Adria Sun fluida SPF 50+

Ključan sastojak u L'Adria Sun fluidu SPF 50+ su karotenoidi iz crvenih i rozih algi. Karotenoidi su grupa prirodnih molekula koje su rasprostranjene u živom svijetu, u biljkama, životinjama, rozim i crvenim algama, a koje u našoj koži obavljaju vrijednu funkciju zaštite od UV zračenja.

U L'Adria Sun fluidu SPF 50+, karotenoidi iz crvenih i rozih algi kombinirani su s OPC primorskog bora koji također znatno smanjuje UV-inducirani stres na kožu. Kako bi zaštitili kožu od isušujućeg efekta sunca te joj pružili i površinsku i dubinsku hidrataciju, u L'Adria Sun fluidu SPF 50+ dodani su ektoin i morsku lavandu, te dvije vrste hijaluronske kiseline, za površinsku i dubinsku hidrataciju.

Za postizanje veoma visoke razine zaštite širokog spektra djelovanja protiv UVA i UVB zračenja korišteni su UV filteri najnovije generacije, koje odlikuje odlična fotostabilnost, pouzdanost zaštite te nepostojanje bijelog i masnog traga pri primjeni, što omogućuje vrhunski osjećaj na koži bez težine i mašćenja kože čak i pri visokim razinama SPF-a. Također se, u odnosu na UV filtere stare generacije, novi filteri manje vezuju za štetne učinke na morski okoliš.

Koliko je L'Adria bila uspješna u kreiranju svojeg SPF proizvoda, odlučili smo testirati sami.

L'Adria Sun Fluid SPF 50+
L'ADRIA 

Naše iskustvo korištenja L'Adria Sun fluid SPF 50+

Nakon isprobavanja i korištenja desetak različitih SPF proizvoda dosad, imali smo dobru ideju što želimo u savršenom SPF proizvodu za svakodnevnu zaštitu kože lica.

L'Adria Sun fluid SPF 50+, baš poput drugih proizvoda brenda, oduševio nas je već na prvi pogled – svojim kvalitetnim pakiranjem i elegantnim dizajnom. Baš poput mnogih suvremenih potrošača, u svojim odabirima uvijek nastojimo biti što je moguće bolji prema okolišu i maksimalno smanjiti svoj negativan utjecaj na njega. L'Adria Sun fluid SPF 50+ je tubom od bioplastike koja se može ponovno reciklirati uspješno prošla naš prvi test.

Sljedeći na testu našao se sam proizvod unutar tube. Nakon korištenja brojnih SPF proizvoda s podijeljenim rezultatima, naučili smo im pristupati oprezno, ali i objektivno. No, već prvo nanošenje L'Adria Sun fluid SPF 50+ pozitivno nas je iznenadilo. Njegova je tekstura iznimno lagana, a nekoliko nježnih poteza bilo je dovoljno da se potpuno upije u kožu. Umjesto bijelog traga i masnog osjećaja na koji smo navikli kod brojnih SPF proizvoda, L'Adria Sun fluid SPF 50+ na našoj je koži ostavio prekrasan baršunasti finiš.

Tijekom desetak dana testiranja L'Adria Sun fluid SPF 50+, koristili smo ga kao posljednji korak u jutarnjoj skincare rutini, nakon čišćenja kože i nanošenja L'Adria Instant Revitalizing Seruma, što se pokazalo kao dobitna kombinacija naš normalni tip kože.

Posljednji test bilo je nanošenje make upa nakon korištenja L'Adria Sun fluid SPF 50+. S obzirom na to da istovremeno hrani kožu i stvara baršunasti finiš, L'Adria Sun fluid SPF 50+ se pokazao ne samo kao idealna zaštita od sunca, već i kao idealna podloga za make up. Lagani tekući puder i kremasto rumenilo nanijeli smo bez problema poput neravnomjerne aplikacije ili cakey efekta, a posebno nas je iznenadila činjenica da je naš svakodnevni ljetni make up look izgledao bolje s L'Adria Sun fluid SPF 50+ kao podlogom, nego bez njega.

SPF i ljetna beauty rutina
pexels 

Zaključak

Nakon desetak dana korištenja, L'Adria Sun fluid SPF 50+ je uspješno prošao svaki naš test i zaslužio svoj stalno mjesto u našoj svakodnevnoj rutini za njegu kože lica i postao naš novi omiljeni SPF proizvod.

Osim što je našu kožu zaštitio od jakog ljetnog sunca, zahvaljujući dvostrukoj hidrataciji i baršunastom finišu postao je kako naša omiljena podloga za make up, tako i idealni izbor kao posljednji korak u svakodnevnoj beauty rutini na one dane kada želimo preskočiti make up.

Više informacija o L'Adria Sun fluid SPF 50+ te kako ga uklopiti u rutinu za različite tipove kože možete pronaći na ladria.hr.

L'Adria Sun Fluid SPF 50+
L'ADRIA 

*Sadržaj nastao u suradnji s brendom L'Adria.