Marko Tolić jedan je od omiljenih vizažista domaćih poznatih dama koje se rado predaju u njegove stručne ruke jer iz svake pripadnice nježnijeg spola zna izvući ono najljepše. Nekoliko puta proglašen je i jednim od najperspektivnijih mladih vizažista. Na Instagramu ima više od sedam tisuća pratitelja, a taj će broj, nema sumnje, samo rasti.

Smatrate li se slikarom koji stvara remek-djela na licima žena? Je li vaš posao umjetnost?

Smatram da jest. Treba prepoznati oblik lica, razumjeti boje, oblike i sve to spojiti u jednu priču koja ima smisla. Uz sve to treba paziti i da je klijent zadovoljan. U većini slučajeva riječ je o manje-više istoj tehnici koja se ponavlja pa se kreativnost može izgubiti zbog procesa koji se ponavlja, ali i količine posla. No kao umjetnik čovjek se svaki put pokuša sagledati iz druge perspektiva pa tako i ja. Naravno, važno je spomenuti da su socijalna inteligencija i otvoren pristup vještina koja tih sat vremena na stolcu učini magičnim. Sve je to umjetnost!

Marko Tolić
Story 

Koje pogreške žene najčešće rade u šminkanju?

Sve manje primjećujem pogreške. Žene su sve bolje educirane, mnogo toga znaju i prate trendove, a to me jako veseli. Doduše, tajne koje smo donedavno znali samo mi vizažisti, danas su dostupne širokim masama. Jako me veseli što vidim da i dalje postoji velika potreba za profesionalnim make upom.

Kako vi njegujete lice?

Imam svoju dnevnu rutinu. Ujutro koristim vitamin C, hijaluronsku kiselinu, maglicu s eteričnim uljima i SPF 50+ u kombinaciji s laganijom kremom, a u torbi uvijek imam SPF maglicu ili stick kojim obnavljam zaštitu. Noćna njega uključuje neki lakši kemijski eksfolijant. Najdraža mi je Biologique p50 ili lagani mehanički poput Dermalogica Daily microfoliant. Nakon toga stavljam posebnu vodicu s nekoliko vrsta hijaluronskih kiselina za hidrataciju te dva puta tjedno retinol. Ostale dane imam bogatiju noćnu njegu. Za tijelo koristim SVR Xerial 30 i zaljubio sam se u taj proizvod. Naravno, tu su maglice za lice. Uz kreme redovito odlazim na tretman microneedling brenda Mesoestetic kod Tee u LaRina studio. Tako kožu dubinski hranim i obnavljam.

Marko Tolić
Story 

Jako ste poznat vizažist, a nemate toliko razvijene kanale na društvenim mrežama. Kako to objašnjavate? Jeste li vi tzv. old school tip?

Rekao bih da sam dosta old school tip. Karijeru sam gradio korak po korak uz Sašu Jokovića, koji mi je veliki mentor i inspiracija te ponajprije prijatelj koji je godinama uz mene, bilo to u suradnji ili u mojoj solo karijeri. To je prava rijetkost i uvijek ću ga spomenuti jer me on naučio vrijednostima u ovom poslu. Važno je ne preskakati stepenice i znati da uspjeh koji dolazi preko noći ne može trajati dugo. Vjerujem u trud, rad i ne odustajanje, to je ključ uspjeha.

Koji je trend trenutačno najpopularniji među ženama?

Ne povodim se trendovima, najviše volim kad žena sjedne za stolac i kaže mi radi što hoćeš. Ispucaj se!

Marko Tolić
Story 

Jeste li u svom poslu spojili ugodno i korisno?

Nije uvijek lako, ali uspijevam u većini situacija i zadovoljan sam.

Čime ćete se voditi u odabiru najboljih proizvoda u sklopu natječaja Beauty Influencers Choice?

Već isprobavam proizvode kojih je puno! Ovim putem želim zahvaliti časopisu Story i svim prijavljenim na prilici da probam još pokoju stvar i naučim nešto novo. Birat ću većinom proizvode koje već dugo koristim na sebi ili drugima te neke nove koje sam zavolio. Naravno, ništa drugo ne bi bilo autentično jer se vodim iskrenošću.