Umjesto drogerijskim proizvodima, ljubiteljice beauty svijeta sve se češće okreću prirodnim varijantama njege kože. U posljednje vrijeme sve se više ističu dobrobiti i učinci maslivnog ulja, a kojih ima bezbroj. Naime, maslinovo ulje bogato je mononezasićenim masnim kiselinama koje pomažu u održavanju hidratacije i elastičnosti kože.

Uz to, idealan je izbor za sunčane dane budući da je bogato polifenolima koji štite kožu od oštećenja uzrokovanih UV zračenjem i preranog starenja. Nutricionista Svetlana Čokorilo na svojoj web stranici Svetlana Čokorilo ističe kako Vitamin E prisutan u maslinovom ulju pomaže u zarastanju rana i prevenciji ožiljaka.

Njegova protuupalna svojstva mogu smanjiti upalu kože, a redovita uporaba maslinovog ulja pridonosi poboljšanju tonusa kože i smanjenju vidljivosti bora. Dodatna velika prednost ovog ulja je njegova antioksidacijska zaštita. Antioksidansi prisutni u maslinovom ulju štite kožu od oksidativnog stresa i slobodnih radikala, piše Žena.rs.

U blagotvorne učinke maslinovog ulja kunu se i brojne svijetske zvijezde poput latino dive Jennifer Lopez. Naime, Jennifer je u jednom intervjuu 2021. priznala da ne koristi botoks, već da glatku kožu duguje upravo maslinovom ulju.