Ljeto je napokon tu, a to znači - zbogom hladnim danima i teškim parfemima, dobrodošli nježni, zavodljivi i senzualni mirisi. razdoblje koje je pred nama idealno je za cvjetne i puderaste tonove, koje je najlakše opisati kao nježne.

To su oni mirisi koji nisu previše agresivni, ali njihov trag ipak traje cijeli dan. No, ne 'napadaju' naša osjetila kao što je to bio slučaj s jakim zimskim parfemima.

Što je bitno pri odabiru parfema za ljeto

Parfemi koje nosite po toplom vremenu ne smiju biti preslatki jer mogu dati suprotan učinak.

Također, slatke note mogu biti napadne, što smo sigurni da je zadnja stvar koju želite. Prilikom odabira mirisa koji će naglasiti vašu ženstvenost, mora biti dovoljno jak da izdrži cijeli dan na koži, a istovremeno dovoljno nježan i suptilan. Mora vas obaviti, ali ne ostaviti jak mirisni trag za vama. 

Tražite li parfeme koji će vam pružiti takav učinak, obratite pažnju na naše favorite.

Chanel – Coco Mademoiselle

Coco Mademoiselle je 2002. proglašen najboljim ženskim parfemom, godinu dana nakon što je predstavljen javnosti.
Shutterstock 

Ovo je idealan miris za svaki dan, jer je jak i svjež u isto vrijeme. Prvo što ćete osjetiti su mirisne note jantara, zanosne naranče, a samo srce parfema su jasmin i ruža. Cjelinu zaokružuju note pačulija i vetivera, zbog čega smo sigurni da ćete voljeti ovaj miris.

Lancôme - La Vie est Belle Iris Absolu

Lancome- La Vie est Belle Iris Absolu
notino 

Dame koje žele miris koji je sinonim za ženstvenost i eleganciju obožavat će ovaj parfem koji predstavlja mješavinu akorda crnog ribiza koji slatkoj smokvi daju svježinu. Tu je i dašak pačulija, kao i irisa koji je upravo u ovom parfemu 10 puta koncentriraniji nego u drugim La Vie est Belle.

Guerlain - L'Instant Magic

Guerlain- L'Instant Magic
notino 

Kralj puderastih parfema stvoren je za nježne duše, a prvo će vas zapeti sočni bergamot nakon kojeg slijede mošusne note obavijene mirisom svježih ružinih latica. Tu je i bijeli mošus, odnosno mješavina Musquinade, koja je posveta slavnoj Guerlaini. Sve je to zaokruženo toplim notama bademovog drveta.

YSL - Libre

YSL - Libre
promo 

Još jedan parfem s kultnim statusom je YSL Libre koji je kreiran za žene koje vole malo jače parfeme. Tu su akordi lavande, bijelog čaja i cvijeta naranče

Versace - Bright Crystal

Versace- Bright Crystal
notino 

Ovaj parfem je kreiran za žene koje obožavaju citrusne note u parfemima. Savršen je za proljeće i ljeto, a krase ga cvjetne, mošusne i voćne note. Točnije, prvo ćete zamirisati yuzu i šipak, zatim magnoliju, lotosov cvijet i božur, dok mu je baza jantar, mošus i indijski orah. Ovaj miris je definicija senzualnosti.

Mugler – Angel Nova

Mugler- Angel Nova
notino 

Angel Nova sadrži note maline obogaćene daškom ličija. Poslije ćete osjetiti miris ruže Damaska. Na kraju tu je akigalawood – derivat ulja pačulija koji se miješa s benzoinom sličnim vaniliji, piše Elle.rs