Kreativna energija obilježila je slavljeničku godinu Jane Iredale. Osim novih proizvoda, lansiranih u povodu 30. obljetnice, poznati brend mineralnog make-upa predstavio je jednu umjetničku suradnju. U prostoru DermaCare centra u Teslinoj ulici u Zagrebu izložena je kolekcija multifunkcionalne šminke za oči ColorLuxe Eye Shadow Stick, čijih je deset svevremenskih nijansi predstavila make-up artistica i edukatorica Jane Iredale za Hrvatsku i regiju, Sabina Šarić – Novak

A kako svijet ljepote može djelovati inspirativno na umjetnika, posvjedočila je akademska slikarica Hana Hanak, koja je u DermaCare centru izložila je seriju autoportreta, nadahnutih bojama iz kolekcije ColorLuxe Eye Shadow Stick. U njenom radu često se provlači tema autoportreta, koji su joj na neki način prilika za autorefleksiju, a u suradnji s Jane Iredale dobila je priliku povezati svoje stvaralaštvo sa svijetom ljepote. Jedna od slika nazvana je „Ljepotica”, 2024.

Hana Hanak_.jpg
promo 

- Ovaj autoportret prikaz je mojeg lijepog izgleda po nekim kriterijima današnjeg društva. To je uljepšana verzija mlade majke koja u 8 ujutro šeće psa i gura kolica s bebom na putu prema tržnici, ili razmišlja o tome što će kuhati za ručak i odraditi posao 'koji plaća račune'... I na neki način to je moj komentar beauty industrije, koja ti pomaže da izgledaš ljepše te, u konačnici, da se zbog toga osjećaš bolje. Jer, ja sam akademska slikarica, majka, sestra, prijateljica, ali prije svega žena koja ponekad ima potrebu osjećati se lijepo i učiniti nešto za sebe po tom pitanju - izjavila je Hana Hanak.

alabaster-saddle-midnight.jpg
promo 

Kako se u svom radu služi i digitalnim tehnikama, istražujući čak i mogućnosti koje pruža umjetna inteligencija, zagrebačka slikarica svoje je slike prenijela i u virtualnu stvarnost. Njeni autoportreti “oživjeli” su u digitalnim animacijama, koje su uzvanice na predstavljanju u DermaCare centru mogle skinuti pomoću QR koda i pogledati na svojim pametnim telefonima.

colorluxe-eyeshadow-stick-1.jpg
promo 

Doživljaj boja iz kolekcije ColorLuxe Eye Shadow Stick nije univerzalan, svaki slikar bi ih drukčije doživio i interpretirao, a Hana Hanak ovako opisuje asocijacije koje one u njoj izazivaju:

Alabaster - skulptura, i to Božanska glava kipara Henryja Moorea! Alabaster je bijeli zrnasti materijal koji se u kiparstvu često koristi kao zamjena za mramor.
Dove Grey - Picassovi golubovi. Simbol mira, koji je duboko utkan u podsvijest svih ljudi kroz civilizacije.
Saddle - inkarnat, odnosno, boja ljudske puti u slikarstvu.
Americano - apstraktni ekspresionizam. Uvjerljiv, a ipak nepredvidljiv potez kista po platnu.
Midnight - ugljen na platnu, ugljen na papiru... ostavlja tako organski, duboki ton na podlozi.
Ivy - u mom slikarstvu to je često početni ton koji mi služi kao podloga. Dobivam ga miješanjem okera i crne boje u gesso.
Bronze - Gauguinove Tahićanke.
Gatsby - Rembrandtovi autoportreti, koji su često oker žuti s premazima crne, pa onda na platnu izgledaju kao da su pozlaćeni.
Rosé - ružičasta slikarska faza u kojoj se trenutačno nalazim. Većina mojih slika su u potpunosti ružičaste, ili s roze naglascima
Moonstone – Mjesec, koji za mene znači ženstvenost! Prirodni mjesečni ciklus žene i emocija

Jane Iredale ColorLuxe Eyeshadow stick_3.jpg
promo 

Suradnja Jane Iredale Hrvatska i Hane Hanak nije završena ovom malom izložbom: to je tek početak jednog divnog prijateljstva (da citiramo rečenicu iz kultne ‘Casablance’), a nastavak slijedi najesen, kad će ova lijepa priča dobiti i humanitarni karakter. Stay tuned...

Proizvodi Jane Iredale ne sadrže umjetne mirise, konzervanse, bojila, talkove i druge potencijalno štetne sastojke. U njihovim formulama su čisti minerali i biljne esencije, a Jane Iredale jednako je beskompromisna po pitanju održivog razvoja, i korištenja eko ambalaže kao i apsolutne zabrane testiranja proizvoda na životinjama u svim fazama proizvodnje. Proizvode Jane Iredale preporučuju dermatolozi i estetski kirurzi, jer su besprijekorni za prikrivanje nedostataka i umirivanje iritacija na koži, kao i prikrivanje podljeva nakon estetskih zahvata. Oni se neprimjetno stapaju s tenom zahvaljujući velikom izboru boja i tekstura, koje su prilagođene različitim stanjima kože. Čak i onoj najosjetljivijoj.