Teško je prisjetiti se sezone kada su dame masovno prelazile na tamnije nijanse kose, a da su svjetlije ostale po strani. Međutim, trendovi boja kose neprestano se mijenjaju. Upravo zato, jasno je da je blonde uvijek u modi, a tijekom ljeta hladni tonovi ustupaju mjesto prirodnijim nijansama.

Ove godine među zvijezdama jasno se ističe favorit 'brookie blonde'. Ova neobična terminologija dolazi od kombinacije naziva boje 'brunette cookie' (topla, blago karamelizirana nijansa) i, naravno, blonde. Iako naziv nije uobičajen, postao je popularan na društvenim mrežama te se 'brookie blonde' nametnuo kao jedan od glavnih nijansi sezone.

Iako izgleda vrlo prirodno, ova frizura zahtijeva puno vremena i vještina. Ukoliko je vaša kosa već posvijetljena, potrebno ju je samo tonirati, dok u suprotnom prvo treba napraviti posvjetljivanje.

Posvjetljivanje treba početi od vrhova i postupno ići do korijena, pri čemu raspored svijetlih pramenova treba imitirati efekt prirodno posvijetljene kose na suncu, piše Wanted!

rita ora
Profimedia 

Naime, najsvjetliji dio trebao bi biti oko lica i na 'gornjem' dijelu kose, dok će pramenovi na zatiljku ostati gotovo netaknuti.

Ukupan broj svijetlih niti može varirati; uostalom, svačija se kosa različito izlaže suncu. Primjerice, Emilia Clarke, koja je među prvima isprobala ovaj trend, odlučila je posvijetliti veći dio svoje kose, ostavivši tamne korijene i nježne prijelaze.

S druge strane, Rita Ora i Joey King odlučile su se za tamniju bazu s manje odsjaja. Stoga se oslonite isključivo na svoj osobni ukus i ne bojte se eksperimentirati.