Iako su posljednjih godina pomalo zapostavljene na modnoj sceni zbog goleme popularnosti cipela poput mokasinki ili oksfordica, protekla godina je nagovijestila veliki povratak balerinki na radar brendova i brojnih zaljubljenika u modu.

Ove godine se vraća uobičajena varijanta balerinki sa zaobljenim gornjim dijelom ukrašenim mašnom ili špicom, a tu su i neodoljive varijante od satena i s remenom na ristu, koje tradicionalno čine balerininu uniformu.

Bella Hadid nosi balerinke
Profimedia 

Kao i na početku milenija, balerinke s potpisom brenda Miu Miu ponovno su poznate po tome što su najpoželjnije o čemu svjedoče street style scene iz svjetskih modnih prijestonica.

Pokraj satenskih ljepotica Miu Miu, ističu se minimalistički modeli The Row-a, a bez obzira na trendove, Chanelove prepoznatljive balerinke već dugi niz godina predstavljaju must have model u modnom svijetu.

U skladu s 'balletcore' trendom, posebno popularnim na TikTok-u, modeli inspirirani verzijama za klasični ples po kojima su i dobili ime će, po svemu sudeći, uživati u velikoj popularnosti ove sezone.

Osim dizajnerskih brendova, to su kroz aktualnu ponudu nagovijestili i omiljeni high street brendovi poput španjolskog Manga i Zare, koji su potvrdili i činjenicu da ćemo u proljetnim mjesecima sigurno svugdje viđati balerinke.

Baršun, koža, saten i neopren samo su neki od materijala koji uljepšavaju modele balerinki s high street potpisom s ukrasnim detaljima poput svjetlucavih mašnica, konca i elegantnog metalik cvjetića.