Uspješna poduzetnica Ivana Škrlec, direktorica tvrtke Altera koja kreira trendove, provest će nas kroz najnovije i najprivlačnije ideje koje će vaše jesensko vjenčanje učiniti nezaboravnim.

Ivana Škrlec  foto by Robert Balaško.jpg
Robert Balaško 

Pliš je apsolutni must za jesenska vjenčanja

Rujan i listopad neki su od najpopularnijih mjeseci za vjenčanja na otvorenom. Dovoljno je toplo, ali ne i nesnosno vruće kao u ljetnim mjesecima, a topli tonovi kojima se zašarene šume – potvrdit će svaki fotograf – savršena su kulisa za vjenčane fotografije.

zeleni pliš Altera promo foto 6.jpg
moon weddings 

Mnogi mladenci inspiraciju pronalaze u prirodi pa biraju rustikalni ili boho stil te klasičnu jesensku paletu boja – žutu, narančastu, bordo i smeđu – koja se predivno ističe tijekom sivih, kišnih dana. Uz to se odlično slažu drvene i metalne dekoracije, osobito bakrene. Kako je jesen razdoblje obilja, u kojem dozrijevaju razni plodovi, poput bundeva, i njih možete uklopiti u rustikalni dekor.

Zaboravite tipične jesenske nijanse – ove jeseni biramo sivi pliš

sivi pliš Altera prono foto 1.jpg
prono foto 

No ne morate se ograničavati tipičnim jesenskim stilom i bojama. U dekoru jesenskih vjenčanja golemu ulogu igraju teksture, među kojima je apsolutni favorit pliš. Taj materijal unijet će dozu glamura, sofisticiranosti i topline. Plišani stolnjaci, bočne dekoracije ili jastuci u kombinaciji s metalnim elementima – npr. zlatnim podtanjurima, vazama i svijećnjacima – izgledat će čarobno. Preferirate li moderni stil, preporučujemo spoj pliša i pleksiglasa. Primjerice, plišani stolnjaci i prozirne Louis ghost kartell ili Tiffany stolice. Kad je riječ o bojama, ove jeseni obožavamo sve nijanse sive, smeđe i zelene.

Marko Milas - Croatia Wedding Photographer 1.jpg
Marko Milas 

Magičnom ambijentu pridonijet će i rasvjeta, koja je ključni element na svakom vjenčanju, pa tako i na onim jesenskim. Ovisno o stilu, birajte između golemog kristalnog lustera ili pak instalacije s lampicama. Toplinu u prostor unijet će i lampioni ili svijeće koje možete postaviti na stolove ili na pod – uz dolaznu stazu, na ulaz ili uz stol za mladence.

Paviljon – prozirni, bijeli, kombinirani ili organic?

Osim bojama u dekoru, interijer ćete povezati s eksterijerom odabirom prozirnog paviljona sa staklenim stijenama. Tako ćete istodobno biti zaštićeni od nepredvidivih vremenskih uvjeta i uživati u prirodnoj ljepoti vaše lokacije. Želite li ipak fokus zadržati u paviljonu, obogatite ga krovnim i bočnim dekoracijama. Naravno, plišanim. Odlučite li se za vjenčani paviljon, na izbor imate pregršt opcija, pa tako možete i kombinirati bijele i transparentne cerade. Na primjer, bijele cerade ukrašene bočnim dekoracijama i transparentno krovište osvijetljeno stotinama lampica.

jesen 3.jpg
promo 

Ekstra ideja. Kombinirajte silhouette ili stretch šator iz našeg najnovijeg programa Organic Altera s glamping kućicama, koji će se svojim izgledom i materijalima odlično uklopiti u jesenski eksterijer. U ovaj tip paviljona i kućica također možete uklopiti svaki stil, no preporučujemo prirodne materijale poput drva, jute, pamuka i sl.

Moon Weddings 3.jpg
promo 

Za koji se god stil odlučili, najvažnije je da vaš veliki dan bude baš onakav o kakvom ste sanjali. Sanjive boje i mistični jesenski pejsaži svakako će tome pridonijeti.