Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TRENDOVI 2023: 3 provjereno dobra načina kako odabrati nakit-sat koji podiže svaku kombinaciju

Usprkos digitalnom dobu u kojem živimo, satovi u čiju su izradu utrošeni sati i sati ručnog rada, sve su popularniji i traženiji – kao kolekcionarski predmeti estetske i stilske vrijednosti.

 FREYWILLE satovi Izvor: Ante Odak

Tome u prilogu govori što je cijenjena nagrada industrije satova Fondation du Grand Prix d'Horlogerie de Genève dodala novu kategoriju posvećenu mehaničkim satovima, ali i ženevska izložba Watches & Wonders na kojoj je prezentiran, između ostalih, jedan od najvećih trendova 2023.: nakit-satovi.
Ukratko, postoje mnogi modni detalji, ali niti jedan kao ručni sat. U tom malenom proizvodu krije se uistinu velika genijalnost: pametan mehanizam, funkcionalnost, ali i predivan izgled koji podliježe aktualnim trendovima – počesto ih nadilazeći. Jedni od takvih, koji nadilaze sve trendove i imaju umjetničku vrijednost, su FREYWILLE satovi u kojima se spaja baš sve što od sata želimo: odraz sofisticiranosti i luksuza. Upravo su nam FREYWILLE satovi, kao sinonim savršenog spoja bečke umjetnosti i vrhunskog satnog mehanizma, idealan primjer za rekonstrukciju najvećeg ovogodišnjeg trenda u trendu.
U nastavku donosimo sve što trebate znati o najljepšim ženskim ručnim satovima sezone i svijetu luksuzne ženske mode.

 Freywille watches 2 b insta size.jpg Izvor: Freywille

Povijest nakit-satova
Riječ je o ženskim satovima koji svojim dizajnom podsjećaju na neki komad nakita; primjerice ogrlicu (inspiracija su bili muški džepni satovi) ili narukvicu (kao preteču onoga što danas zovemo ženski ručni sat). No, kako je sve počelo? Prema nekim izvorima, 1571. godine engleski grof od Leicestera dao je kraljici Elizabeti I rijedak dar: narukvicu (od engleskog - ručni zglob) sa satom optočenim biserima i dijamantima. Ima još mnogo teorija oko njihova nastanka, ali prema jednom arhivskom dokumentu smatra se da su narukvica-satovi nastali 1812. godine kada je urar Abraham Louis Breguet za napuljsku kraljicu izradio predmet sa srebrnim brojčanikom i arapskim brojevima. Ostalo je uistinu povijest – žene naprosto obožavaju ovim modnim detaljem naglašavati svoj istančan ukus za profinjenost i eleganciju.

3 razloga zašto su narukvica-satovi hit ove sezone

 FREYWILLE satovi
FREYWILLE i narukvica i sat
Izvor: Ante Odak

TREND 1: Hommage povijesti kroz tihi luksuz

U posljednje vrijeme sve se više priča o tihom luksuzu, kao trendu ili kao novom konceptu življenja, u kojemu se stavlja naglasak na promjenu u načinu kupovanja odnosno sugerira na kupnju kvalitetnih predmeta s višom porukom. Jedan od dobrih primjera tihog luksuza su FREYWILLE satovi u obliku narukvica, Piccadilly Circus i Place Vendome, koji na suptilan način oživljavaju sjećanje na povijesni razvoj ženskog ručnog sata dostojan modernih stilskih kraljica. Profinjeni minimalizam u modernoj FREYWILLE interpretaciji neodoljiv je modni dodatak i klasik koji nadilazi sve trendove.
Precizan mehanizam i umjetnički potpis

 FREYWILLE  satovi
FREYWILLE satovi
Izvor: Freywille

Uz precizan ETA quartz mehanizam koji se nalazi u kućištu okruglog ili pravokutnog oblika zaštićenog safirnim staklom, posebna vrijednost ovih satova je u umjetnički oslikanoj narukvici od emajla. U FREYWILLE ateljeu emajl prolazi složeni postupak umjetničkog ukrašavanja koji čini više od 100 pojedinačnih koraka preciznog ručnog rada. Tako se svaka boja raskošnog dizajna nanosi pojedinačno i peče u posebnim pećima na točno određenoj temperaturi, točno određeno vrijeme. Rezultat je jedinstvena umjetnička kreacija koja nosi živopisnu simboliku ispisanu kroz motive nadahnute remek-djelima svjetskih majstora slikarstva ili radošću življenja.

TREND 2: Boje mijenjaju stil i stav

 FREYWILLE satovi
FREYWILLE satovi za svaku kombinaciju
Izvor: Ante Odak

Kada se govori o aktualnim trendovima kod ženskih ručnih satova, ističe se i igra bojama na narukvici, brojčaniku te na kućištu. Upravo ovaj pomalo ekscentričan detalj u trenutno vrlo traženom minimalističkom pristupu u dizajnu, daje jedan optimizam i modernost. FREYWILLE satovi oduševljavaju jedinstvenim dizajnom koji je bogato ukrašen finim emajlom te ručno oslikan živopisnim motivima upečatljivog kolorita. Upravo je to razlog da su FREYWILLE luksuzni satovi omiljeni izbor kolekcionara umjetničkih minijatura te ljubitelja originalne estetike.

TREND 3: Povratak okruglog kućišta

 FREYWILLE satovi
FREYWILLE satovi okruglog oblika veliki su trend
Izvor: Ante Odak

Ove se godine aktualizirao još jedan trend: upečatljivo okruglo kućište ženskog sata koje, primjerice, krasi FREYWILLE sat Helena posvećen osebujnoj ženi, prelijepoj Heleni iz antičke Grčke. Nepogrešiv švicarski Ronda quartz mehanizam smješten je u okruglom čeličnom kućištu koje osvaja savršenošću i minucioznim radom utkanim u svaki njegov detalj. Na gornjem djelu nalazi se safirno staklo, izuzetno otporno na grebanje te okrunjeno divnom lunetom od oslikanog emajla. Klasični brojčanik izrađen je od bijelog sedefa čija slojevita struktura na čaroban način reflektira svjetlo. Ovisno od kuta gledanja dobiva se dojam kao da se svjetlucavom površinom prelijevaju nježne nijanse duginih boja. Remen sata je od kvalitetne i udobne aligatorske kože, te dostupan u bijeloj, plavoj, crvenoj, ljubičastoj ili crnoj boji.

Za dodatne informacije o FREYWILLE nakitu i satovima posjetite zagrebački butik u Preradovićevoj 2, FREYWILLE Online butik na https://shop.freywille.com/hr/jewellery-watches.html ili Facebook stranicu Freywille Zagreb!

*Sadržaj nastao u suradnji s brandom FREYWILLE

Tagovi

Magazin

Royals

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image