U modnom svijetu, promjena je jedina konstanta. Iako nam se čini da se moda danas mijenja više i brže no ikad prije, promjene su se uvijek nalazile u središtu modnog svijeta. Jedan pogled unatrag otkriva nam bogatu modnu prošlost u kojoj svako modno razdoblje priča svoju modnu priču. Iako ih najčešće promatramo kroz hit modele i detalje, kroz kolorističke izbore i estetiku, modni trendovi predstavljaju i govore mnogo više. Oni predstavljaju trenutak u vremenu izražen kroz modu, govore o konstantnim promjenama u odnosu prema modi i otkrivaju modne prioritete koji proizlaze iz načina na koji živimo. Sve su to razlozi zbog kojih se najveće promjene u modnom svijetu uvijek dešavaju u trenutku kada nova generacija dolazi na mjesto tastemakera, odnosno onih koji diktiraju trendove i pomiču granice.

Generacija Z je nova generacija koja dolazi i koja je u posljednjih godinu, dvije već uzdrmala modni svijet.

adidas X Luna Valas
Robert Gašpert 

Generacija koja donosi novi modni fokus

Ako bismo modne odabire generacije Z morali opisati u nekoliko ključnih ideja iza njihovih ormara, to bi bez sumnje bile promišljeno biranje kako i gdje kupuju, posvećenost održivosti te odbacivanje „dress to impress“ koncepta i fokus na ležerniji pristup svakodnevnom odijevanju.

Ležerniji pristup svakodnevnom odijevanju je kao ključne modele u garderobama generacije Z istaknuo sportske odjevne komade i modne dodatke. Za razliku od generacija koje su im prethodile, nova generacija tastemakera je pomaknula granice i pronašla način kako ležerne odjevne komade i modne dodatke uklopiti ne samo u ležerni look, već i u odjevne kombinacije za posao i večernje outfite. Sportski modeli ubrzo su postali novi modni favoriti koje su, uz generaciju Z, prihvatili i u svoje svakodnevne outfite dodali svi, a kao jedan od najpopularnijih brendova istaknuo se adidas.

Kao kultni sportski i lifestyle brend, adidas je obilježio garderobe brojnih generacija, a njegove prepoznatljive tri linije kroz modnu i sportsku povijest krasile su neke do najboljih, najinovativnijih i najpopularnijih modela koji su se nosili na sportskim terenima, ali i izvan njih. Genijalnost brenda adidas prepoznala je i generacija Z, baš kao što je i adidas prepoznao modne interese nove generacije modnih entuzijasta. Kao rezultat nastala je jedna od najboljih adidas kolekcija u kojoj je svoje nove modne favorite pronašla i modna influencerica i model Luna Valas.

adidas X Luna Valas
Robert Gašpert 

adidas x Luna Valas
Robert Gašpert 

Novi sportski modeli koje ćemo nositi od jutra do večeri

Inspiriran novom generacijom i njezinim ležernim pristupom svakodnevnom odijevanju, adidas je predstavio Z.N.E. kolekciju koja donosi savršeni spoj adidas kvalitete i funkcionalnosti te comfortcore estetike koja donosi odgovor na modne prioritete nove generacije.

Unutar adidas Z.N.E. kolekcije ističu se odjevni komadi i modni dodaci privlačnog dizajn, jednostavnih linija i maksimalne udobnosti zahvaljujući adidas AEROREADY tehnologije koja je utkana u svaki od modela. Sportske majice s kapuljačom koje se lako prilagođavaju svakom stilu i outfitu, sportske hlače koje ćemo obožavati nositi, kompleti koji su dva komada stvaraju trendi look sa sportskim pomakom i T-shirtice koje će biti savršeni početak svakog looka, samo su neki od favorita iz adidas Z.N.E. kolekcije koji nestaju s polica. U kreiranju nove kolekcije, adidas nije zanemario ni važnost održivosti koju u svojim modnim izborima traži i generacija Z. Svi modeli iz adidas Z.N.E. kolekcije su djelomično izrađeni od recikliranih materijala ili u sklopu Better Cotton inicijative.

adidas Z.N.E. kolekcija dostupna je u Sport Vision trgovinama i na web shopu!

adidas X Luna Valas
Robert Gašpert 

adidas x Luna Valas
Robert Gašpert 

Jedno od zaštitnih lica kolekcije je američka glumica Jenna Ortega koja je postala prepoznatljiva po svojoj ulozi Wednesdays u istoimenoj hit seriji, ali i po svom modnom stilu koji je donio pravo osvježenje na modnu scenu. Baš poput Jenne Ortege, modna influencerica i model Luna Valas je ljubiteljica brenda adidas, neutralne palete boja i comfortcore trenda. U malom modnom druženju, Luna je odabrala svoje favorite iz adidas Z.N.E. kolekcije, spojila ih s adidas favoritima iz ormara i dodala dozu gothic estetike inspirirane ne samo Jennom Ortegom, već i svojim tinejdžerskim danima.

Luna Valas nosi novu adidas kolekciju

Za dnevni look, Luna je odabrala adidas sportsku majicu s kapuljačom i sportske hlače iz Z.N.E. kolekcije – sportski look s trendi prizvukom koji je idealan za užurbani gradski ritam i Lunin on the go lifestyle s kojim s mnogi možemo poistovjetiti.

adidas X Luna Valas
Robert Gašpert 

adidas x Luna Valas
Robert Gašpert 

adidas X Luna Valas
Robert Gašpert 

Večer više nije rezervirana za eleganciju. Za druženje s ekipom nakon užurbanih dana, Luna i dalje bira comfortcore, ali s edgy pomakom. Oversized T-shirt iz muške adidas Z.N.E. kolekcije i adidas sportska suknja koju Luna nosi godinama, a koja se ove sezone ističe kao jedan od apsolutnih it modela, spojeni zajedno stvaraju najudobniji večernji outfit. Svoj ležerni look za večer, Luna je zaokružila omiljenim adidas tenisicama te adidas sportskom majicom s kapuljačom iz dnevnog looka koja pretvara se u savršenu ležernu jaknu za svježe večeri koje donose prijelazno razdoblje i prvi jesenski dani.

adidas X Luna Valas
Robert Gašpert 

adidas x Luna Valas
Robert Gašpert 

adidas X Luna Valas
Robert Gašpert 

Inspirirajte se Luninim odjevnim kombinacijama, istražite adidas Z.N.E. kolekciju i pronađite svoje nove modne favorite koje ćete obožavati nositi!

adidas Z.N.E. kolekcija dostupna je u Sport Vision trgovinama i online!

adidas X Luna Valas
Roberrt Gašpert 

Frizura: LaRina Studio by Iva Jerković

*Sadržaj nastao u suradnji s brendom adidas.