Koliko god trenirke i sportska odjeća preplavile ulice, odijelo je i dalje najbolji izbor za zaposlenu ženu koja želi izgledati profesionalno, savjetuju modni znalci.

Kad nosite odijelo, osjećaj samopouzdanja je jači, sve se čini dostižnim, tvrde psiholozi. Mnogi početkom jeseni planiraju kupovinu novog outfita, a ako razmišljate o kupnji novog odijela, to vam možda neće ni biti potrebno. Puno je važnije kako stilizirate svoje odijelo, a evo kako možete postići trendi kombinacije.

Odijelo
Shutterstock 

Monokromatski look iznimno je popularan pa se mnoge dame odlučuju za bluzu ili košulju iste boje kao i odijelo. Dopušten je i neki neupadljivi uzorak - ako volite animal print, neka baza bude u boji odijela.

Druga mogućnost je da nosite prsluk od istog materijala kao i odijelo. Konzervativnije dame košulju će nositi ispod prsluka, ali ako je dobro krojena, može se nositi i direktno preko donjeg rublja. Kada je sako zakopčan, bonus će biti zavodljiv dojam da nemate ništa ispod, piše Lepa i srećna

Odijelo
promo 

Treća opcija je da ispod sakoa nosite pamučnu majicu kratkih rukava, obično bijelu ili crnu. Ako želite sivo odijelo, isprobajte ga sa sivom košuljom. Pravilo je da majica mora biti izrađena od kvalitetnog materijala, ne smije biti izblijedjela niti razvučena, a natpis je dopušten samo ako je vrlo diskretan.

Moderna odijela ove su sezone i dalje lagano predimenzionirana, a od boja su aktualne: siva, tamnoplava, bordo i naravno bijela, crna, camel i bež.