Dolaskom prvih jesenskih dana događaju se promjene i u našoj garderobi, a s hladnijim vremenom na red dolazi omiljena obuća trendsetterica- gležnjače.

Lako ih je kombinirati i pristaju uz većinu modnih stilova pa ne morate kupovati više parova. Jedne dobro odabrane gležnjače podići će svaku kombinaciju i mogu vam trajati godinama.

Prilikom kupnje nije se uvijek lako snaći među zaista velikom ponudom ovih popularnih čizama, a mi smo odlučili potražiti nekoliko modela koji će se nositi ove sezone i u kojima ćete bez brige dočekati zimu.

1. Motorističke

Ravne gležnjače s remenčićima s ušicama i kopčama, Bershka, 39,99 €
Bershka Ravne gležnjače s remenčićima s ušicama i kopčama, Bershka, 39,99 €

Robusni modeli gležnjača nosit će se i ove sezone. Klasične crne martnsice osvojile su i ljubiteljice mode, a tu su i razne druge verzije motorističkih čizama ukrašenih kopčama i nitnama. Mogu se kombinirati na razne načine, a modni stručnjaci za ovu sezonu preporučuju da ih uklopite u monokromatske outfite.

2. S niskom petom

Klasične crne gležnjače
zara LEATHER HEELED ANKLE BOOTS, Zara, 49.95 EUR/376.35 KN

Ako su vam modni trendovi manje važni i tražite kvalitetne i jednostavne gležnjače koje ćete nositi nekoliko godina, za vas je najbolji izbor klasični crni model s petom od najviše pet centimetara.

Lako se uklapaju u svaki outfit, a brojni brendovi nude svoju verziju ovih gležnjača tako da ćete imati dovoljno izbora.

3. Kaubojske

Studded cowboy boots, H&M, 64,99 €
H&M Studded cowboy boots, H&M, 64,99 €

Kaubojske čizme vratile su se već ovog ljeta i ovdje su da ostanu. Volite li klasičnije modele, izaberite smeđe ili crne, a oni hrabriji mogu se poigrati raznim bojama i dizajnima.

4. S visokom i tankom potpeticom

Vrećaste gležnjače s potpeticom, Bershka, 35,99 €
Bershka 

Tanke, visoke potpetice u trenutku će podići elegantnu kombinaciju na novu razinu, a ležernijem će stilu dodati dozu ženstvenosti.

5. Metalik boje

Vrećaste metalik čizme s tankom potpeticom, Bershka, 49,99 €
Bershka Vrećaste metalik čizme s tankom potpeticom, Bershka, 49,99 €

Metalik efekt se ove sezone nosi i na odjeći i nakitu, ali i na obući. U svoje su ih kolekcije za ovu sezonu uvrstili modni divovi poput Dolce Gabbane, Chanela, Christiana Loubutina...