Iako ove godine imamo priliku duže uživati u nešto višim temperaturama nego što smo navikli za ovo doba godine, jesen je već u punom jeku, a neće trebati dugo da nam dođu i zimski dani.

Na subotnjoj zagrebačkoj špici proteklih smo nekoliko vikenda imali prilike vidjeti mješavinu ljetnih i jesenskih komada odjeće, no sve više dama se okreće prijelaznim kombinacijama.

Robert Gašpert Kožne jakne na špici u listopadu 2023.

Jesen nam donosi nešto toplije odjevne komade, poput dugih balonera, kožnih jakni i, naravno, čizama.

Klasika nikad ne izlazi iz mode pa s klasičnim crnim čizmama, na petu ili bez nje, teško možete pogriješiti, no ako se volite poigrati stilovima, izbora je puno.

Bilo da se radi o visokim čizmama ili gležnjačama, ponuda je ove godine bogata. Trenutno su vrlo popularni modeli u konjak i bež nijansama, kao i crni kožni modeli, a u modu su se na velika vrata vratile i kaubojke.

ČIZME S POTPETICOM, Zara, 59,95 EUR /451,69 KN
zara 

Naravno, kad je riječ o modi, ne treba slijepo pratiti trendove, već je vrlo bitno voditi računa o tome što nam pristaje i o osobnom ukusu. Nedavno smo pisali o odjeći koja je prilično nezahvalna za niže osobe budući da vizualno proširuje i skraćuje figuru, a ovaj put su nam za oko zapele čizme iz Zare koje čine suprotno, vizualno produžuju noge i izdužuju figuru.

Čizme iz Zare koje produžuju figuru
zara ČIZME S POTPETICOM, Zara, 59,95 EUR /451,69 KN

Radi se o crnim čizmama sa šiljastim vrhom i potpeticom od sedam centimetara.Dužina im je do koljena, a nabori na njima stvorit će iluziju dužih nogu.

Zahvalne su za kombiniranje pa će dobro izgledati u kombinaciji s trapericama, ali i haljinama te se lako uklapaju u svaki stil odijevanja.

Ako ste u potrazi za svojim savršenim čizmama za ovu sezonu, u galeriji možete pogledati 10 trendi modela čizama iz Stradivariusa po cijeni do 50 eura: 

Stradivarius Čizme iz Stradivariusa do 50 eura